Δημήτρης Πανίδης, από την αλλαγή προπονητή, μέχρι την προσωπική εξέλιξη, ένα κίνητρο δρόμος!

Χάρης Εμμανουηλίδης09 Σεπτεμβρίου 2023

Έπειτα από δύο γεμάτες σεζόν στον ΠΑΟΚ Β με 46 συμμετοχές και 7 γκολ , ο Δημήτρης Πανίδης μπαίνει στην τρίτη του διαδοχική χρονιά με την αναπτυξιακή ομάδα του Δικεφάλου με στόχο την προσωπική αλλά και την ομαδική εξέλιξη, σε μία ομολογουμένως πιο ώριμη φάση και για τον ίδιο.

Ο 21χρονος επιθετικός, μίλησε στο Metrosport.gr για τη νέα χρονιά , τους στόχους που έχει θέσει αλλά και την πρόκληση με τις μεγαλύτερες ευθύνες που έχει ο ίδιος. Μάλιστα, ειδική αναφορά έκανε και στους άλλοτε συμπαίκτες του που πλέον αγωνίζεται σε επίπεδο Superleague 1 αλλά και στο εξωτερικό!

  • Με τι σκέψεις ξεκινάει αυτή η αγωνιστική περίοδος για εσένα;

    «Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, φέτος υπάρχει και η αλλαγή του προπονητή, με την ομάδα να βελτιώνεται μέσα από την πορεία των ετών, η πορεία της ομάδας ξεκίνησε πριν δύο έτη και συνεχίζει την πορεία της. Θέλω πρώτα από όλα να είμαι υγιής και στη συνέχεια να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους δικούς της στόχους , ενώ για εμένα προσωπικά θα ήθελα την εξέλιξη μου και τη συνεχή βελτίωση μου».

    • Ποιος ο δικός σου ρόλος από τη στιγμή που κάθε χρόνο προστίθενται νέα παιδιά στο πλάνο ;

    «Νομίζω ότι είναι ένα στάδιο που και τα νεότερα παιδιά μπαίνουν σε διαφορετικό επίπεδο με μεγαλύτερους αντιπάλους και σε ανδρικό επίπεδο. Δεν είναι τόσο δύσκολο για τους ίδιους να προχωρήσουν, αλλά χρειάζεται δουλειά , προσήλωση και να ακούν τους προπονητές αλλά και τους μεγαλύτερους συμπαίκτες τους».

    • Η Superleague 2 βαδίζει στο άγνωστο αναφορικά με το πρόγραμμα της, πως το λαμβάνεις αυτό;

    «Είναι ένα συχνό φαινόμενο από την ημέρα που ξεκινήσαμε, εμείς κάνουμε τις προπονήσει μας για να είμαστε έτοιμοι όποτε χρειαστεί».

    • Τι καινούργιο μπορούμε να δούμε στο αγωνιστικό πλάνο της νέας χρονιάς, έπειτα και από την αλλαγή προπονητή;

    «Ο κάθε προπονητής δουλεύει διαφορετικά, με διαφορετικούς στόχους , διαφορετική τεχνική, αλλά για εμένα δεν αλλάζει κάτι, όπως δούλευα με τον Πάμπλο Γκαρσία θα δουλεύω και με τον κόουτς Αλεξιάδη, το τι θα γίνει τη νέα χρονιά θα το δούμε στην πορεία. Θεωρώ ότι η ομάδα θα πάει καλά , βάσει των όσων κάναμε στην προετοιμασία. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει, αλλά δεν μας επηρεάζει αυτό, ο καθένας δουλεύει και για τον εαυτό του αλλά και για την ομάδα , βγάζοντας τον καλύτερο του εαυτό».

    • Παιδιά της ηλικίας σου παίρνουν ‘’προαγωγή’’ στην πρώτη ομάδα, τι κίνητρο σου δίνει αυτό για να πετύχεις και εσύ;

    «Χαίρομαι για τους συμπαίκτες μου είτε έχουν φτάσει στην πρώτη ομάδα, είτε έχουν συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα σε επίπεδο Superleague 1, αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω γιατί μου δίνει την προοπτική ότι νεαρά παιδιά εξελίσσονται και μπορούν να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο , είτε στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στο εξωτερικό».

    • Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε ο στόχος της ανόδου αλλά και του υποβιβασμού, πόσο δύσκολο ήταν να βρείτε κίνητρο, καθώς είχατε πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν;

    «Φοράμε αυτό το σήμα, το σήμα του ΠΑΟΚ, επομένως μπαίνεις στο γήπεδο για να είσαι ανταγωνιστικός, αυτό μάθαμε από μικρή ηλικία. Νομίζω ότι είναι λογικό να κάνουν τέτοιες εμφανίσεις, επικρατεί ένα πολύ καλό κλίμα, υπάρχει ψυχολογία και είναι θέμα… συνήθειας να υπάρχει η επιτυχία. Στόχος μας είναι να είμαστε ψηλά».

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

    Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.