Δημήτρης Ορφανός για τον τίτλο της Κ17: «Αυτή η ομάδα έχει... κάκαλα να προχωρήσει»

Metrosport Team29 Μαΐου 2024

Ο Δημήτρης Ορφανός, προπονητής της ομάδας Κ17 του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού.

«Είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα σε επίπεδο Super League. Αυτή η γενιά παικτών, όμως, έβγαινε πρώτη και στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Τα παιδιά όταν ξεκινάει η σεζόν έχουν ένα στόχο. Πρέπει να υπάρχει στόχος για να δούμε και την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σε αυτά τα παιδιά μπορεί να υπήρχε και ένα απωθημένο (σ.σ. γιατί το είχαν χάσει με την Κ15) και να το ήθελαν περισσότερο. Τέτοια παιχνίδια πλάΘουν χαρακτήρες και δείχνουν ποιοι μπορούν, γιατί υπάρχει μία πίεση. Δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία κατά την διάρκεια της χρονιάς. Μας λείπει αυτό.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι πρωτιές, αλλά η δημιουργία παικτών περνάει από αυτά τα στάδια. Αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό, πώς ένα παιδί θα μπει στην Τούμπα να παίξει μπάλα; Αυτά τα ματς που κρίνουν τίτλους είναι μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι μία ομάδα που δείχνει χαρακτήρα σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Δείχνει ότι αντέχει, ότι έχει τα... κάκαλα να προχωρήσει. Υπάρχει, σίγουρα, και η ποιότητα. Θα ήταν λίγο ριψοκίνδυνο να πω ονόματα, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλές αξιόλογες περιπτώσεις. Από ένα σημείο και μετά είναι και στο παιδί, πόσο μπορεί. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος που θα φτάσει ένα παιδί».

Τέλος σημείωσε: «Με τον Κωνσταντέλια τα παιδιά έκαναν δίπλα-δίπλα προπόνηση. Είναι σημαντικό που τους βλέπουν να είναι στην πρώτη ομάδα και να προχωρούν. Καταλαβαίνουν ότι σε αυτό το κλαμπ δίνονται ευκαιρίες σε νέους αθλητές.

Νιώθω καλά που δουλεύω με παιδιά. Δεν θα πω ότι θέλω μία ζωή να είμαι στην Ακαδημία, μπορεί στο μέλλον να θελήσω να δω κάτι παραπάνω. Όμως, δεν θέλω να είμαι... ουρανοκατέβατος, αλλά τα βήματά του μου να είναι σταθερά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.