Δημητριάδης για Κουάισον: «Έχει μάθει στα δύσκολα-Είναι επαγγελματίας και τελειομανής»

Βασίλης Βλαχόπουλος17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ρόμπιν Κουάισον ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι του με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη κι ένας άλλοτε συμπαίκτης του με τον οποίον διατηρεί φιλική σχέση, ο Πάνος Δημητριάδης, σκιαγράφησε τον 31χρονο Σουηδό επιθετικό εστιάζοντας στο ταλέντο αλλά και στη νοοτροπία του.

Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων του Άρη με τον 31χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή οι πιθανότητες επίτευξης οριστικής συμφωνίας δεν έμοιαζαν πολλές, προϊόντος του χρόνου όμως, αυτές αυξήθηκαν μέσα και από μια σειρά συγκυριών και καθώς έκλεισαν οι μεγάλες ποδοσφαιρικές αγορές. 

Οι «κίτρινοι» ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με τον ποδοσφαιριστή πριν αυτός πάρει το… απολυτήριό του από την Ελ Ετιφάκ το οποίο, στην πραγματικότητα, είχε τυπωθεί από τον Δεκέμβρη του 2023 όταν οι σχέσεις του με το club από τη Σαουδική Αραβία δεν μπήκαν απλά στο ψυγείο αλλά «κλειδαμπαρώθηκαν» στην κατάψυξη. 

Πρόωρη λύση συμβολαίου του ζήτησαν λόγω άλλων μεταγραφικών στόχων και προς εξυπηρέτηση των οικονομικών (ποδοσφαιρικών) κανόνων που διέπουν το σύστημα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και ο Κουάισον δεν θα μπορούσε να πετάξει ένα ποσό περί των 2.5 εκατ. δολαρίων που προέβλεπε το συμβόλαιό του. Κι έτσι κινήθηκε μεταξύ… πάγκου και κερκίδας, στον μοναδικό ενδοιασμό που υφίσταται για τη μεταγραφή του στον Άρη.

«Το σπουδαιότερο στον Ρόμπιν είναι ο επαγγελματισμός του και το ότι είναι τελειομανής. Για παράδειγμα, υπήρχαν παιχνίδια στα οποία νικούσαμε με 1-0 ή 2-1 κι ενώ όλοι πανηγυρίζαμε στα αποδυτήρια αυτός δεν έκανε το ίδιο γιατί ήθελε να βάλουμε περισσότερα γκολ. Και να φανταστείς ότι τότε ήταν πιτσιρικάς καθώς είμαι επτά χρόνια μεγαλύτερός του. Το αναφέρω αυτό γιατί, πράγματι είναι πρόβλημα το διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο παιχνίδι του, αλλά ξέρω τη νοοτροπία του. 

Όπως ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την αποχώρησή του από την Αραβία έκανε προπόνηση μ’ έναν κοινό γνωστό μας. Ξέρω καλά τον επαγγελματισμό του και τον χαρακτήρα του. Σε ημέρες ξεκούρασης αυτός πήγαινε στο γυμναστήριο και ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, οπότε, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι τώρα. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά μου αλλά γνωρίζοντας τη νοοτροπία του, ξέρω ότι δούλευε στο προηγούμενο διάστημα», είπε στο Metropolis 95.5 ο Πάνος Δημητριάδης. 

Οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από σχεδόν μια δεκαετία στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, όταν ο Ρόμπιν Κουάισον έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής διένυε το 28ο έτος της ηλικίας του. «Από τότε φαινόταν το ταλέντο του. Ξεχώριζε. Ο Ρόμπιν μεγάλωσε μεν στη Στοκχόλμη αλλά σε μια δύσκολη περιοχή στην οποία ζουν μετανάστες. Δεν είναι τόσο εύκολο να μεγαλώσεις εκεί. Πρέπει να έχεις αντοχές», συμπλήρωσε. 

Ο πατέρας του Κουάισον είναι από την Γκάνα, η μητέρα του Σουηδέαζα και ο ίδιος… Σαββατογεννημένος. Αυτό υποδηλώνει και το μεσαίο όνομά του (σ. σ. Κουαμίνα) καθώς σημαίνει «αυτός που γεννήθηκε ημέρα Σάββατο». Στα ποδοσφαιρικά «έγκατα» της Στοκχόλμης βρέθηκε από ηλικία τεσσάρων ετών, έπαιξε σε όλες τις ομάδες των τμημάτων υποδομής έως και την επαγγελματικά αλλά προς το τέλος της συνεργασίας η σχέση κλονίστηκε λόγω της αδυσώπητης κόντρας που άνοιξε μεταξύ του club με την εταιρία που εκπροσωπεί τον Κουάισον. 

Τότε ακούστηκαν και βαριές κουβέντες. Γι’ αυτό εξάλλου δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα επιστροφής του στην ΑΙΚ, ασχέτως του ότι η τελευταία δεν θα μπορούσε να καλύψει το κασέ του βάσει οικονομικής λογικής. «Στα πρώτα χρόνια ο Ρόμπιν έπαιζε περισσότερες εξτρέμ, αλλά στην πορεία αγωνίστηκε και στις υπόλοιπες θέσεις όπως αυτή του φορ, του δεύτερου επιθετικού αλλά και του επιτελικού μέσου. Η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός είναι το κύριο συστατικό του παιχνιδιού του γιατί είναι γρήγορος. 

Το ίδιο ισχύει και για το σουτ από μακρινή απόσταση. Συνολικά όμως, θεωρώ ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θέλει να έχει ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο κι αυτός του ταιριάζει περισσότερο. Θα βρει τους χώρους για να δημιουργήσει, έχει μεγάλη ικανότητα με την μπάλα στα πόδια, θα φτιάξει συνεργασίες και γενικώς θα δείξει τις ικανότητές του. Προφανώς είναι συνεπής στα ανασταλτικά καθήκοντά του γιατί είναι από τους βασικούς κανόνες των προπονητών στη Σουηδία. Ανεξαρτήτως του πόσο καλός είσαι στην επίθεση, οφείλεις να βοηθάς και ανασταλτικά», συμπλήρωσε ο Δημητριάδης.

Εκεί η συζήτηση πήγε στο προσωπικό επίπεδο καθώς, όπως είπε ο 38χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής... «αναπτύξαμε φιλική σχέση και μάλιστα στις διακοπές των Πρωταθλημάτων βρεθήκαμε κάποιες φορές». Παρά την καριέρα που πραγματοποίησε, ο Κουάισον δεν άλλαξε χαρακτήρα. «Είναι ένα ήσυχο και ντροπαλό παιδί. Δεν θα μιλήσει πολύ, γενικώς δεν θα ανοιχτή και είναι της άποψης ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει τον χώρο να μιλήσει κι αυτός είναι το γήπεδο. Πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά στον Άρη, γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντική μεταγραφή. Εφόσον βρει ρυθμό, άμεσα ή έμμεσα θα έχει συμμετοχή σε δεκαπέντε γκολ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.