Δημητριάδης: «Φοβάμαι ότι με την αποχή των διαιτητών δεν θα έχουμε αποτέλεσμα»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την συνάντηση με τον υπεύθυνο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και την αποχή των διαιτητών.

«Είναι η δεύτερη συνάντηση που κάνουμε με παράγοντες της κυβέρνησης, η πρώτη ήταν με τον κ. Βρούτση για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επιτέλους βρήκαμε ανθρώπους που συζητούν με τους θεσμικούς παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν είχε γίνει καμία συζήτηση με τον κ. Αυγενάκη για τέσσερα χρόνια. Είχαμε ζητήσει συνάντηση πολλές φορές» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μας έδωσαν οι άνθρωποι ειλικρινείς απαντήσεις για το γηπεδικό, για τα οικονομικά προβλήματα, και νομίζω αφού βοηθήσουμε και εμείς θα μας λύσουν αρκετά προβλήματα. Να σας πω ένα θέμα. Θα μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε κάποιους χώρους άδειων σχολείων για να παίζουν τα μικρά παιδιά. Θα έχουμε την ευχέρεια να εκμεταλλευτούμε αυτούς τους χώρους. Αναδείξαμε το θέμα των στρατοπέδων που σιγά σιγά πηγαίνουν στους Δήμους για να συμπεριληφθούν μέσα στον σχεδιασμό και γήπεδα ποδοσφαίρου. Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα αθλήματα, όπως βόλεϊ και χάντμπολ, με την κατάλληλη υποδομή.

Η ΕΠΣΜ θέλει να πάντα να προλαμβάνει και όχι να θεραπεύει. Εμείς θα αναλάβουμε να δώσουμε τον όγκο των αθλητών για να είναι ανάλογες οι εγκαταστάσεις, το κόστος θα διαπραγματευτεί. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δηλώσουμε το νούμερο που θα απασχοληθεί σε αυτά τα γήπεδα. Έχουμε περίπου 26.000 αθλητές. Ζητάνε να ξέρουν ακριβώς πόσους αθλητές αφορά. Δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά τουλάχιστον άνοιξε η συζήτηση.

Πριν γίνει αυτή η συνάντηση αναφερθήκαμε με ένα έγγραφο στα γήπεδα. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα γήπεδα, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Θέλω να σας πω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε. Κάνουμε ενεργειακή αναβάθμιση στην Μίκρα, αξίας 30.000 ευρώ. Συζητήσαμε με τον κ. Βρούτση, η απόσβεση γίνεται άμεσα και είναι σαν να μας δίνει το κράτος επιπλέον χρήματα».

Για το θέμα των διαιτητών τόνισε: «Όλα αυτά τα είχα αναφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Απλά φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Θέλει δραστικές ενέργειες από το κράτος και την Ομοσπονδία. Δεν γίνεται το κράτος να μην βάζει φίμωτρο. Δεν λέω να μην υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αν κάθε φορά που είναι κάποιος διαιτητής και οι φυλλάδες λένε έκανε εκείνο πριν από πέντε χρόνια, δεν υπάρχει σωτηρία. Είναι παράδειγμα η περίπτωση Τζήλου.

Πρέπει να παρθούν αποφάσεις, δεν γίνεται διαφορετικά. Η αδυναμία δεν είναι ο διαιτητής, είναι όλα αυτά που καταλήγουν στην διαιτησία. Είναι πολλά που πρέπει να εξεταστούν. Πρέπει να το φτιάξουμε. Τα λάθη μπορούν να τα κάνουν και οι σέντερ μπακ. Τον κακό διαιτητή να τον τιμωρούν τα θεσμικά όργανα, όχι να φοβάται να πάει σπίτι του. Πρέπει η Ομοσπονδία να βάλει τους κανόνες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.