Δημιουργείται το σπίτι του βετεράνου επαγγελματία ποδοσφαιριστή

Χρήστος Λιάπης23 Οκτωβρίου 2024


Aντίστροφη μέτρηση για τη δηµιουργία του κέντρου φιλοξενίας βετεράνων ποδοσφαιριστών βόρειας Ελλάδας µε την επωνυµία «ανθρώπινη αλληλεγγύη».

Στο κέντρο φιλοξενίας θα µπορούν να µένουν επαγγελματίες βετεράνοι ποδοσφαιριστές που έχουν ανάγκη, εκ περιτροπής για δύο μήνες. Θα τους παρέχεται διαµονή, διατροφή και ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. Σε σχετική εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν οι εξελίξεις και η συμφωνία με τον Δήμο ΔΕΛΤΑ ο οποίος παραχωρεί τον χώρο για να γίνει το κέντρο φιλοξενίας.

Ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης που παρουσίασε την εκδήλωση μεταξύ άλλων είπε: «Ο ρόλος του αθλητισμού δεν είναι μόνο η αγωνιστική προσφορά που συνδέεται με το θέαμα, αλλά έχει βαθιές ανθρώπινες ρίζες, βαθιά χαραγμένες σε πνεύμα αλληλέγγυο. Εγινε μεγάλη προσπάθεια από πρώην επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενήσει τις ανθρώπινες ανάγκες των πολύπαθων παικτών που οι ατυχίες της ζωής, τους έφερε σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την επιβίωση τους και έχουν ανάγκη από την μέριμνα και την  υποστήριξη τους.

Ο σύλλογος παλαίμαχων προσπαθεί να βρει λύση την ώρα που η πολιτεία δείχνει ολιγωρία.

Ο χώρος βρέθηκε, η στέγη επιλέχθηκε και είναι στη Ιωνία του δήμου ΔΕΛΤΑ χάρη στις προσπάθειες του συλλόγου και τη γενναία παραχώρηση του Δήμου ΔΕΛΤΑ».

Ο Ανδρέας Σταυρίδης από την πλευρά του τόνισε: «Εχουμε την απόφαση από τον δήμο ΔΕΛΤΑ ότι μας παραχωρεί τον χώρο για το σπίτι του βετεράνου επαγγελματία ποδοσφαιριστή που δεν έχει τους πόρους να μείνει στο δικό του σπίτι. Υπάρχει ένα κτίριο το οποίο θα ανακαινιστεί και τα σχέδια θα τα κάνω εγώ. Σε οχτώ με δέκα μήνες θα είμαστε έτοιμοι. Θα φιλοξενούνται εκ περιτροπής 12-15 άτομα για δύο μήνες. Θα τους παρέχεται φαγητό, ιατρική περίθαλψη και στέγη.

Να ευχαριστήσουμε τον δήμο ΔΕΛΤΑ, την δήμαρχο Γερακίνα Μπισμπινά, τον κ. Σταματάκη αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο»

Ο Νίκος Καλτσίδης που είναι στην επιτροπή αγώνα τόνισε: «Σκοπός του συλλόγου είναι να προσφέρουμε στηρίγματα σε συναδέλφους που δεν έχουν αυτά που εμείς έχουμε σαν οικογένεια. Ολη η διοίκηση του δήμου ΔΕΛΤΑ αγκάλιασε την προσπάθεια μας.

Εύχομαι η επόμενη συγκέντρωση μετά από ένα χρόνο, να είναι των εγκαινίων που θα στεγάσει και το κτίριο της φιλοξενίας των βετεράνων ποδοσφαιριστών». Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της εκδήλωσης τον λόγο πήραν και οι Γιάννης Βένος, Κώστας Ορφανός και Λάκης Παπαιωάννου




Χαραλαμπίδης και Καλτσίδης

Ορφανός και Σταυρίδης

Βένος και Καλιφούλης

Ο Παν. Κελεσίδης




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.