Ένοπλες Δυνάμεις: Αποκτούν τον δικό τους δορυφόρο-Πώς θα λειτουργεί

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2024

Τον δικό τους δορυφόρο, αποκτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισπεύδει τις διαδικασίες σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά την Ισραηλινή επίθεση στα μέλη της Χεζμπολάχ και την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Όπως τονίζει ο ΑΝΤ1, οι εικόνες από τις επιθέσεις με drones και βαλλιστικούς πυραύλους σε βάρος του Ισραήλ από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των ελληνικών δυνάμεων που «τρέχει» τις διαδικασίες για την απόκτηση δορυφόρου μαζί με 15 μικροδορυφόρους.

Ειδικότερα, Νίκος Δένδιας και Δημήτρης Παπαστεργίου πραγματοποίησαν σύσκεψη στο ελληνικό Πεντάγωνο για το χρονοδιάγραμμα, που θα τεθεί σε τροχιά ο δορυφόρος των ενόπλων δυνάμεων, δίνοντας τη δυνατότητα να λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς παρεμβολές.

Πώς θα λειτουργεί ο δορυφόρος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, μέσω του δορυφόρου θα συντονίζονται οι επιχειρήσεις με μαχητικά, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, ενώ θα θωρακιστεί η χώρα απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις.

Απώτερος σκοπός είναι ο δορυφόρος να βρίσκεται σε τροχιά το 2026, για να αποκτήσουν οι ένοπλες δυνάμεις πλήρη τηλεπικοινωνιακή αυτονομία και διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, μειώνοντας στο ελάχιστο παρεμβολές ή κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες ηλεκτρονικές υποδομές και συστήματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.