«Δίκη στο Open»-Μπότος: «Έτσι θα μειωθούν οι χειραγωγημένοι αγώνες»

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2023

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο μάνατζερ FIFA Κώστας Μπότος και μίλησε για το χρόνιο πρόβλημα με τους χειραγωγημένους αγώνες, αναφέροντας και τρόπους για τη μείωση του φαινομένου.

Αρχικά, ο κ. Μπότος μίλησε για την υπόθεση με τα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Τα πράγματα είναι τραγικά όπως τα ακούμε κι όπως έχουν εξελιχθεί. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να υπάρξουν πολλές κυρώσεις και θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μειωθεί όλη αυτή η «γάγγραινα». Πιστεύω όμως ότι πρέπει να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης και όχι στη θεωρία και να αλλάξουμε κάποια δεδομένα. Εάν κάνουμε καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες θα μειώσουμε αυτή τη «γάγγραινα» και θα μπορέσει αυτό το πράγμα, αν όχι να εξαλειφθεί να μειωθεί.

Σίγουρα μπορεί να είναι 26 οι αγώνες ή 36 ή περισσότεροι. Το θέμα είναι τι μέτρα θα πάρουμε για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές, συγκεκριμένα μέτρα, να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε έτσι, δεν πάει αυτό το πράγμα».

Κλείνοντας, ο Κώστας Μπότος είπε: «Κλειδώνουμε το πρωτάθλημα της Super League 2 και το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό, πιο «πιπεράτο» και με πιο σκληρούς νόμους. Να γίνουν 10 οι ομάδες και να με θυμηθείτε τι πρωταθληματάρα θα έχουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.