Δίκη Πισπιρίγκου: Η ιατροδικαστής απέκλεισε την ασφυξία ως αίτιο του θανάτου της Μαλένας

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Δεν εντόπισε σημάδια ασφυξίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο αιτίας θανάτου της Μαλένας η ιατροδικαστής.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε με την κατάθεση της Χριστίνας Τσάκωνα, η οποία απέκλεισε τον στιγμιαίο θάνατο της Μαλένας, επιμένοντας πως το παιδί πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού, Χριστίνας Τσάκωνα, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τους θανάτους των παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η ιατροδικαστής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ανέφερε στο δικαστήριο πως δεν εντόπισε στο κοριτσάκι σημάδια ασφυξίας:

«Είναι ίχνος ιατροφαρμακευτικού χειρισμού στο μάγουλο, δεν είναι κάκωση και το σχήμα προσομοιάζει με αυτοκόλλητη ταινία για την τοποθέτηση ρινοπλαστικού σωλήνα στο πλαίσιο της ΚΑΡΠΑ. Άλλα εντυπώματα ίσως δεν φαίνονταν επειδή δεν έκαναν αντίδραση. Μπορεί να μην ήταν καλή η κολλητική του ουσία. Δε γνωρίζω γιατί… Είναι ακριβώς το σχήμα τους, τετραγωνοποιημένο, δεν είναι κάτι άλλο».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ασφυξίας (αιτία θανάτου κατά τους ιατροδικαστές Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα), επέμεινε πως δεν υπάρχουν σημάδια και πως θα έπρεπε η καρδιά να είναι σαν «άδεια καπνοσακούλα» και να καταγράφει στο ήπαρ «νέκρωση στη ζώνη τρία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.