Δίκη Άλκη - Πουλτίδης: «Γι' αυτό προχωρήσαμε σε αίτημα έφεσης»

Metrosport Team18 Ιουλίου 2023

Αίτηση έφεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης υπέβαλε - ενώπιον εισαγγελέα εφετών - η οικογένεια του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο δικηγόρος των γονιών του Άλκη, Γιάννης Πουλτσίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και εξήγησε τους λόγους που προχώρησε στην κατάθεση του αιτήματος. 

«Αποφασισάμε από την ημέρα της κρίσης ενοχής των κατηγορουμένων να προχωρήσουμε σε ένα αίτημα έφεσης με εντολή της οικογένειας του Άλκη. Δεν έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση και για αυτό κάναμε μια αίτηση. Το δικαίωμα το έχει ο εισαγγελέας. 

Θέλουμε να ασκήσει έφεση γιατί σε κάποια κομμάτια δεν ήταν η σωστή η απόφαση. Το πρώτο έχει να κάνει με τον χαρακτηρισμό «ενδεχόμενος δόλος». Θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για ενδεχόμενο δόλο αλλά για ανθρωποκτόνο δόλο. Το δεύτερο αφορά τον χαρακτηρισμό «συνεργός» για τους οδηγούς των τριών αυτοκινήτων. Το αποδεικτικό υλικό αποδεικνύει ότι είναι ηθικός αυτουργός ο 1ος ενώ ο 5ος και ο 12ος είναι συναυτουργοί της δολοφονίας. Μέχρι τη Δευτέρα θα κριθεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.