Δικαίωση Μαρτσούκου - Οικονομική ανάσα για τη SL2

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2024

Πάνω από 150.000 ευρώ θα πάρει από το στοίχημα κάθε ΠΑΕ της SL2 (πλην των β' ομάδων των Big4).

Πρόκειται για προσωπική επιτυχία του προέδρου της μικρής Λίγκας Πέτρου Μαρτσούκου, ο οποίος έχει καταγράψει στο ενεργητικό του τη συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με το Action24.

Την προηγούμενη σεζόν οι ομάδες πήραν από 95.000 ευρώ, καθώς είχε προηγηθεί η αδιανόητη φτωχοποίησή τους μέσω της ΚΥΑ Αυγενάκη. Ο προηγούμενος υφυπουργός Αθλητισμού μείωσε το 17% του ποσοστού που λάμβανε εξαρχής η SL2 σε 5%!

Λειτούργησε εκδικητικά απέναντι σε μια κατηγορία που ο ίδιος κατέστρεψε μέσω της τερατώδους αναδιάρθρωσης και επιδίωξε να αναμιχθεί αθέμιτα στην εκλογική διαδικασία.

Ο Πέτρος Μαρτσούκος κατάφερε αρχικά να μετατρέψει το 5% σε 7% και τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης συμφώνησε στο 9,5%.

Το ποσοστό απέχει από αυτό που πραγματικά δικαιούται η Λίγκα, αλλά είναι μια μεγάλη ανάσα για τις ομάδες, οι οποίες μετά βίας και με προσωπικές θυσίες των μεγαλομετόχων έβγαλαν το 2023.

Η μεθοδικότητα Μαρτσούκου απέδωσε και είναι βέβαιο ότι μετά την υποχώρηση της αδιαφάνειας και τον εκμηδενισμό των φακέλων της Sportradar, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην πιο ταλαιπωρημένη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού αθλητισμού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.