Δικαίωση Αντωνίου απέναντι στο νόμο Αυγενάκη: «Κάποιοι βλέπουν την άσκηση της εξουσίας με άλλο μάτι»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν οι Λάκης Σημαιοφορίδης και Αστέριος Αντωνίου, μιλώντας για την δικαίωση του τελευταίου απέναντι στην ΕΠΟ και το νομοσχέδιο Αυγενάκη, ο οποίος έθεσε όριο ηλικίας τα 70 έτη στους συμμετέχοντες στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών. 

Ο ίδιος κατέθεσε έφεση σε αυτή την απόφαση και η Επιτροπή Εφέσεων τον δικαίωσε με τη βοήθεια του έγκριτου νομικού κ. Σημαιοφορίδη, αφού η επιτροπή ανακάλεσε την αρχική απόφαση και επέτρεψε την υποψηφιότητά του.

Μιλώντας στον αέρα του Metropolis 95.5, ο κ. Αντωνίου δήλωσε χαρακτηριστικά πως«Είναι μια δικαίωση και μια διόρθωση σε έναν νόμο που δεν απέδιδε δικαιοσύνη. Κάποιοι βλέπουν την άσκηση της εξουσίας με άλλο μάτι. Αυτά δεν μπορούν να υφίστανται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Ο κ. Σημαιοφορίδης και ο κ.Γκαγκάτσης στήριξαν το δίκαιο και την συνταγματικότητα. Οι δικαστές με πλειοψηφία 5-0 δικαίωσαν όχι μόνο εμένα αλλά και μια δημοκρατική αντίληψη. 

Ο κ.Αυγενάκης έβαλε όριο τα 75 έτη για την Ολυμπιακή επιτροπή και τα 70 έτη για μια ομοσπονδία, ενώ το άφησε ελεύθερο για μια Ένωση».

Παράλληλα, ο νομικός εκπρόσωπός του, Λάκης Σημαιοφορίδης, συμπλήρωσε πως: «Ήταν δεδομένο ότι με όλα τα στοιχεία που υπήρχαν στον φάκελο και στην αιτιολογία της απόφασης της επιτροπής, υπήρχαν θέματα αντισυνταγματικότητας.

Βέβαια η πρωτοβάθμια επιτροπή απέφυγε να μπει στο θέμα της αντισυνταγματικότητας, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μια πανηγυρική δικαίωση με το 5-0. Το δικαστήριο τώρα μπήκε σε θέματα συνταγματικότητας, όπως είχε την υποχρέωση να το κάνει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.