Διέψευσε τους απαισιόδοξους. Δικαίωσε τους αισιόδοξους

Αρις Νικολάκης21 Νοεμβρίου 2023

Είναι 4ος στη βαθμολογία. Έχει την 4η καλύτερη άμυνα και την 3η καλύτερη επίθεση. Είναι 2ος στο μο προσπάθειες/γκολ. Είναι 3ος στις ασίστ αλλά… Είναι 1ος στα λάθη!

Μία εικόνα του ΠΑΟΚ, με τα χρώματα των αριθμών, η οποία αποδεικνύει την μεγάλη προσπάθεια του, να βρει αγωνιστική ισορροπία. Θα τον αδικούσαμε, εάν λέγαμε πως η άμυνα του αδειάζει την καρδάρα με το γάλα. Θα τον αδικούσαμε, εάν λέγαμε πως η καλύτερη του άμυνα είναι η επίθεση.

Λέμε λοιπόν, πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί, να βρει αγωνιστική ισορροπία. Με λίγα λόγια; Να… παλαντζάρει άμυνα κι επίθεση στο Πρωτάθλημα. Τούτο δε, κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων του.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις βαθμούς με τον ΟΦΗ με ένα ομαδικό λάθος στην άμυνα του. Νωρίτερα όμως, τα ατομικά λάθη στην επίθεση του στέρησαν το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς με τον Άρη από ατομικά λάθη στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δυο βαθμούς με τον Παναθηναϊκό από ένα ομαδικό λάθος στην άμυνα.

Στον αντίποδα των απωλειών αυτών… Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τρεις βαθμούς με τον Ολυμπιακό επειδή η επίθεση του πιστώθηκε με τρία γκολ. Κι η άμυνα του χρεώθηκε με δυο…

Συμπέρασμα (μας); Λείπει η αγωνιστική ισορροπία επειδή κατά περιόδους ρετάρει είτε η αμυντική, είτε η επιθετική λειτουργία του. Αυτές οι λειτουργίες έχουν κοινό παρανομαστή τους χαφ. Εύκολα χρεώνονται λάθη στους μπακ και στους φορ. Προηγούνται τα λάθη των χαφ.

Κι εάν ο ΠΑΟΚ πειραματίσθηκε ουκ ολίγες φορές ακόμη σε σχήματα μπακ και φορ, σε σχήματα χαφ πειραματίσθηκε πολλές φορές. Είναι γεγονός από τη μία πλευρά. Δεν είναι ανεξήγητο από την άλλη. Εξηγείται κατ’ αρχήν με τις καθυστερημένες μεταγραφές παικτών από τα πάνω ράφια. Στη συνέχεια εξηγείται με την αναζήτηση ιδανικής θέσης για τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Και την απώλεια πολύτιμου χρόνου για την αποκατάσταση της ετοιμότητας του Μάρκος Αντόνιο. Με τον ΠΑΟΚ σε κάθε αγώνα, να αναζητά… μαέστρο προς διεύθυνση των… σολίστ!

Τον Βραζιλιάνο να είναι – μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντέλια – ο ακριβότερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Η αξία , κατά την transfermarkt – είναι στα 8 εκ. ευρώ. Κι είναι σταθερά στα 8 εκ. ευρώ από το 2021 όταν έπαιζε στην Σαχτάρ. Έμεινε σταθερά από το 2023 όταν έπαιζε στη Λάτσιο. Μένει σταθερά δίχως να παίξει στον ΠΑΟΚ…

Λέγεται, πως η παρουσία του Μάρκος Αντόνιο στην ενδεκάδα θα αλλάξει τον ΠΑΟΚ. Λέγεται, πως ανάλογα με κάθε αντίπαλο ο ΠΑΟΚ θα βρίσκει μαέστρο στο πρόσωπο του. Με εναλλακτική ανά πάσα στη στιγμή τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Όπως και να το κάνουμε… Μία ομάδα με δύο μπαλαδόρους δεν είναι ίδια με μια ομάδα με έναν μπαλαδόρο.

Καθώς βέβαια, ο χρόνος εμφάνισης του Μάρκος Αντόνιο σε ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει καταστεί σαφής… Προπονητές και παίκτες του οφείλουν: Πρώτον ομαδικά και δεύτερον ατομικά, να μειώσουν τα λάθη της ομάδας τους. Ίσως υπερβάλλουμε …κομματάκι αλλά τα θεωρούμε «ρήγμα» (με τη λέξη να είναι της επικαιρότητας μετά τη βαθιά «πληγή» στο «Βέλος»…) από το οποίο χάθηκαν βαθμοί.

Όταν μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, οικοδομείται και με νέα «υλικά» αλλά και με νέο σχεδιασμό (έτσι λέμε τις αλλαγές στα μυαλά του εύστροφου Ραζβάν Λουτσέσκου) θέλει τον χρόνο της. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε χρόνο. Η έλλειψη του εφέτος ήταν τα… απόνερα από πέρυσι. Εν τούτοις – επί τού παρόντος - πέτυχε πάρα πολλά. Πέτυχε κυρίως, να διαψεύσει τους απαισιόδοξους. Ήτοι, σχεδόν όλους. Πέτυχε, να δικαιώσει τους αισιόδοξους!

Ποιοι ήταν αισιόδοξοι μετά τη «λευκή ισοπαλία» με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα; Ποιοι; Να σηκώσουν τα χέρια τους. Μετράμε χέρια μόνον προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ.

Αυτοί όμως, εάν δεν μειώσουν δραματικά τα λάθη τους. Εάν δεν βρουν την αγωνιστική τους ισορροπία. Δε θα ολοκληρώσουν την δικαίωση τους. Και θα είναι κρίμα κι άδικο…

Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.