Ένας διατροφολόγος από τη Νέα Υόρκη εξήγησε γιατί η πίτσα μπορεί να είναι καλύτερο πρωινό από τα δημητριακά.
Ο Τσέλσι Άμερ μιλώντας στο ACB News εξήγησε: «Παραδόξως, η πίτσα μπορεί να είναι μια πιο ισορροπημένη επιλογή πρωινού από πολλά δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη. Ένα κομμάτι πίτσα περιέχει ισορροπία υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπαρών. Ένα μπολ με ζαχαρούχα δημητριακά με γάλα χαμηλών λιπαρών περιέχει σε μεγάλο βαθμό ζάχαρη και πολλούς υδατάνθρακες».
Η Δρ Λόρεν Κέλι σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς τους Άμερ είπε: «Η προκλητική δήλωση του Άμερ ότι η πίτσα είναι καλύτερη από τα δημητριακά είναι για να τονίσει ότι τα δημητριακά έχουν κακή θρεπτική αξία και οι άνθρωποι τα καταναλώνουν συνέχεια».
Και πρόσθεσε: «Όχι ότι η πίτσα είναι καλύτερη επιλογή, αλλά οι άνθρωποι πολλές φορές την θεωρούν απαγορευτικό φαγητό. Δεν συνιστώ την πίτσα ως καθημερινό πρωινό. Οι άνθρωποι θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μια ισορροπία υδατανθράκων υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, άπαχης πρωτεϊνης και υγιεινών λιπών για να παραμένουν χορτάτοι όλο το πρωί».
Για να συμπληρώσει: «Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η πίτσα είναι συγκρίσιμη αν όχι υψηλότερη σε πρωτεϊνη από το φαγητό που τρώνε για πρωινό πολλά παιδιά στην Αμερική».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook