Διαμαντόπουλος: «Βέλεθ και Φαμπιάνο θα είναι ίσως το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα»

Metrosport Team23 Αυγούστου 2023

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον φετινό Άρη και την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. «Φαίνεται ότι βρήκα το... λιμάνι μου στην Κύπρο. Η ζωή είναι ωραία εδώ, είναι το απόλυτο μέρος» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όσοι έχουν έρθει, βέβαια, στη Θεσσαλονίκη, λένε τα καλύτερα, κάποιοι έχουν μείνει μετά για όλη την ζωή τους. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τον κόσμο του Άρη και την αγάπη που λαμβάνεις. Φυσικά και τον καιρό. Η Ελλάδα είναι άγιος τόπος.»

Για την μεταγραφή του Βέλεθ και τον τρόπο που είχε φύγει: «Υπάρχει ακόμη ρομαντισμός. Και στον επαγγελματισμό αθλητισμό. Υπάρχουν χαρακτήρες που πουλάνε οπαδιλίκι και σε κάθε ομάδα είναι ίδιοι, έτσι είναι η ψυχοσύνθεσή τους. Δεν θεωρώ ότι είναι ηθοποιοί. Ο Γκαγκαλούδης, για παράδειγμα, σε όλες τις ομάδες που έπαιξε έβγαζε ίδια συναισθήματα.

Νομίζω ότι επαγγελματικά ο Βέλεθ είναι μία πολύ καλή λύση. Η καλύτερη αυτή την στιγμή. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους στόπερ που πέρασαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο κόσμος μπορεί να πικράθηκε με τον τρόπο που έφυγε, αλλά μόλις δείξει ξανά την αγωνιστικότητά του όλα αυτά θα ξεπεραστούν.»

Για το αν ο Άρης έβγαινε εκτός Ευρώπης με τον Βέλεθ στην ενδεκάδα: «Είναι πολύ υποθετικό, θεωρώ όμως ότι θα περνούσε. Είναι ηγετικός και χαρισματικός παίκτης. Είναι καλός και ψηλά και στο ένας εναντίον ενός. Θα είναι από τα καλύτερα δίδυμα με τον Φαμπιάνο, αν όχι το καλύτερο στο πρωτάθλημα.»

Για τον Μορόν: «Είναι συμμετοχικός. Εχει το ισπανικό στυλ, είναι νωρίς όμως και δεν θέλω να βγάλω συμπεράσματα. Θεωρούσα ότι ο Γκρέι θα κάνει πέρσι πράματα και θάματα, με όσα είχα δει την αρχή. Σε αυτή την θέση ο Άρης πονάει πολλά χρόνια. Μετά τον Κόκε και τον Κάμπορα δεν ξαναβρήκε ποτέ κάποιον.»

Για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: «Η ΑΕΚ άξιζε ένα γκολ χθες, αλλά έχει την δυνατότητα να περάσει στον επαναληπτικό. Είναι ακλόνητο φαβορί για τον φετινό τίτλο. Έχει το προβάδισμα σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών συν τα πλέι οφ, που ο καλύτερος θα φανεί. Είναι σε ένα επίπεδο πάνω από όλες τις άλλες ομάδες.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα, είναι καλύτεροι από πέρσι, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ακόμη πιο κάτω. Δεν είναι καλό να παίρνονται οι παίκτες στα τέλη της μεταγραφικής περιόδου.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.