Διακοφώτης στη «Δίκη»: «Έκανε βήματα η ελληνική διαιτησία»

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2023

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης και μίλησε για το θέμα του αρχιδιαιτητή, τη διαιτησία και την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού.

Αναλυτικά όσα είπε, καταρχήν για το θέμα του ΟΑΚΑ: «Για το ΟΑΚΑ υπήρχε πάντα μια διαμάχη ανάμεσα σε ΕΠΟ και πολιτεία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Τελευταία ήθελαν σίγουρα να βάλουν δυσκολία στην ομοσπονδία να μη βρούμε γήπεδο».

Για το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή και πώς θα γίνει η επιλογή του: «Θα υπάρξει μία πρόταση με τουλάχιστον τρία ονόματα, αυτό διαβεβαιώνει ο πρόεδρος, ο κ. Μπαλτάκος, στην Εκτελεστική Επιτροπή που θα γίνει την άλλη Τρίτη (10/10). Ο πρόεδρος περιμένει και κάποιες προτάσεις από την UEFA. Θα προηγηθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, θα προτείνει ένα από τα ονόματα και την απόφαση θα την πάρει η Εκτελεστική».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Εγώ πιστεύω ότι έχουν γίνει βήματα στο κομμάτι της διαιτησίας. Γίνονται σχολές, έχουν μπει μέντορες σε κάποια παιδιά που τα έχει αξιολογήσει η ΚΕΔ, γίνεται μία προσπάθεια. Αλλά από την άλλη υπάρχει μία απογοήτευση σε κάποιους διαιτητές που βλέπουν το καθεστώς που υπάρχει στη Super League και οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι ίσως να μην έχουν μέλλον στη διαιτησία. Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία αν θα αποδώσουν αλλά προσπάθεια και βήματα να αναπτυχθεί η διαιτησία έχουν γίνει. Απλώς δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Είναι θέμα οργάνωσης και τι θέλουμε να κάνουμε. Όσο υπάρχει αυτό το κλίμα και η αμφισβήτηση για οποιονδήποτε, πιστεύω θα υπάρχουν προβλήματα. Φέρνουμε ξένους, οι ξένοι δεν μας κάνουν. Θέλουμε να παίξουν Έλληνες, δεν μας κάνει ο Σιδηρόπουλος, να φέρουμε έναν που είναι Α’ κατηγορίας της UEFA ο οποίος παίζει μετά και πάλι φωνάζουν οι ομάδες».

Για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού και την αλλαγή του πειθαρχικού Κώδικα προς το επιεικέστερο: «Ο Κώδικας είναι του 2022, δεν άλλαξε ακόμα. Ισχύει ακόμα αυτός του 2022, ο καινούριος δεν έχει περάσει από την ΕΠΟ. Για όλα όσα αφορούν τους πειθαρχικούς κανονισμούς και τις ποινές, γίνεται μία ομάδα που αποτελείται από τους νομικούς της Ομοσπονδίας, τις Λίγκες κάθονται κάτω και φέρνουν όλες αυτές τις προτάσεις. Για μένα, βέβαια, είναι αδιανόητο πως εμείς είμαστε η αρχή του ποδοσφαίρου καθόμαστε να συζητάμε με αυτούς που είναι, ας πούμε, υποψήφιοι να τους επιβληθούν ή όχι αυτές οι ποινές. Κατ’ εμέ, αυτό το μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Τουλάχιστον τη νέα περίοδο πρέπει να αλλάξει τελείως, θα έρθει και νέος πρόεδρος, νέα διοίκηση. Η πρόταση πρέπει να είναι ότι αυτές οι ποινές και γενικά ότι έχει να κάνει με Πειθαρχικό Κώδικα, Κώδικα Δεοντολογίας, ΚΑΠ να γίνονται σε συνεργασία της νομικής υπηρεσίας με τη FIFA και την UEFA. Δεν ξέρω ποιο είναι το σκεπτικό με το οποίο έχει μπει αυτή η διάταξη, έχει περάσει το 2022, και πού απευθύνεται, δεν μπορώ να καταλάβω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.