Διαχειρίσιμη η φετινή διαφορά στη βαθμολογία για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2023

Γράφουν οι: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Τέταρτος ο ΠΑΟΚ στην βαθμολογία της Superleague με 23 βαθμούς και μία διαφορά της τάξεως των πέντε βαθμών από τον πρώτο Παναθηναϊκό που έχει 28. Αυτή η διαφορά, δεν τρομάζει, δεν είναι…. αποκαρδιωτική σε καμία περίπτωση, δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον πως μπορεί να καλυφθεί, αρκεί όμως ο ΠΑΟΚ να παρουσιάζει μία συνεχή πρόοδο στις επιδόσεις του.

Πρακτικά την αντίστοιχη περσινή σεζόν η διαφορά που χώριζε τον ΠΑΟΚ από τον πρώτο ήταν μεγαλύτερη. Σταδιακά καλύφθηκε και μάλιστα τον Ιανουάριο του 2023, ο Δικέφαλος είχε κατορθώσει να ψαλιδίσει την διαφορά από την πρώτη θέση και παράλληλα να αποκλείσει σε διπλούς αγώνες τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο που βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα. Ας επιστρέψουμε όμως στα φετινά.

Από την στιγμή που αγωνίστηκε εκτός έδρας με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, πλέον έχει ένα πιο βατό (θεωρητικά) πάντα πρόγραμμα έως το τέλος της κανονικής διάρκειας. Ήδη διανύσαμε 11 αγωνιστικές, απομένουν άλλες 15 για να “κλείσει” η κανονική διάρκεια και ύστερα θα έχουμε τις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ. Το βασικό για τον ΠΑΟΚ είναι να μην χάσει βαθμούς με τις θεωρητικά υποδυέστερες ομάδες. Εφόσον τα καταφέρει και φυσικά κερδίσει έστω στο ένα από τα τρία ντέρμπι της Τούμπας και στα άλλα δύο δεν χάσει, ρεαλιστικά μπορεί να είναι πρώτος στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Χρειάζεται όμως πολύ μεγάλη προσήλωση και κυρίως ο προσδιορισμός των στόχων να γίνει με εμφατικό τρόπο μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό είναι το αισιόδοξο – φυσικά – σενάριο.

Σε Τρίπολη, «Βικελίδης» τα πιο δύσκολα παιχνίδια

Πρακτικά από τις 15 αγωνιστικές που απομένουν έως την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ) οι πιο δύσκολες έξοδοι για τον ΠΑΟΚ είναι στην Τρίπολη με τον Αστέρα (στις 10 Δεκεμβρίου) και με τον Άρη στο «Βικελίδης» στον δεύτερο γύρο. Όλα τα άλλα ματς, θεωρητικά πάντα, είναι στα “μέτρα του”. Ακόμη και τα ντέρμπι με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην καυτή Τούμπα έχει άνετα την δυνατότητα να τα κερδίσει και να δείξει τις προθέσεις του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.