Διά πυρός και σιδήρου πέρασε η Άρσεναλ από το «Σέλχαστ Παρκ»

Πέτρος Χαριζακλής21 Αυγούστου 2023

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε η Άρσεναλ από το «Σέλχαστ Παρκ» κερδίζοντας με 1-0 την Κρίσταλ Πάλας και έκανε το 2x2 στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με την Πάλας να μην είναι τόσο ουσιαστική. Στο 29' η Άρσεναλ έχασε την πρώτη της ευκαιρία. Ο Ενκέτια τροφοδοτήθηκε στην περιοχή, γύρισε ωραία το κορμί του και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 36ο λεπτό μία ακόμα καλή στιγμή για την Άρσεναλ. Ο Ενκέτια βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έσκαψε την μπάλα. Πρόλαβε την έξοδο του Τζόνστον, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρηση του ημιχρόνου, ο Όντεγκαρντ έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Τζόνστον άπλωσε το κορμί του και απομάκρυνε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ έψαχνε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη και το βρήκε νωρίς. Στο 53' έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ ο Ενκέτια έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Κρίσταλ Πάλας και τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Τζόνστον βγήκε άγαρμπα και τον ανέτρεψε. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για πιθανό επιθετικό φάουλ νωρίτερα, όμως δεν υπήρχε κάτι. Ο Όντεγκαρντ ευστόχησε από τα 11 μέτρα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αρτέτα.

Στο 67' ο Τομιγιάσου αποβλήθηκε για τράβηγμα στον Αγιού, αυστηρή απόφαση αλλά επειδή ήταν δεύτερη κίτρινη δεν μπορούσε να παρέμβει το VAR, με την ομάδα του Αρτέτα να γυρίζει πίσω για να κρατήσει το αποτέλεσμα και να το καταφέρνει. 

Η σημαντικότερη στιγμή για την ομάδα του Ρόι Χόγκσον ήταν στο 90+5', όταν ο Μίτσελ με βολέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.