ΔΕΘ: Το σύνθημα «κάθε μέρα μετράει» και ο προγραμματισμός της κυβέρνησης

Παναγιώτα Απέργη05 Σεπτεμβρίου 2024

Στραμμένα στη ΔΕΘ είναι πλέον τα βλέμματα της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής σκηνής, με την κυβέρνηση να έχει ήδη καταρτίσει το συνολικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά πληροφορίες, ο προγραμματισμός της κυβέρνησης έχει οριζόντα 3ετίας, ως και τις κάλπες του 2027, με το οικονομικό επιτελείο να εστιάζει ιδιαίτερα στην καθημερινότητα των πολιτών, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από το 2025.

Με σύνθημα το «κάθε μέρα μετράει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει μια αποτίμηση του έργου της κυβέρνησης, με σημεία αναφοράς τα μελλοντικά βήματα προς όφελος των πολιτών, με τις εξαγγελίες να είναι λελογισμένες και κοστολογημένες, για να μην βγουν εκτός δημοσιονομικού περιθωρίου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι ζητήματα, όπως η ακρίβεια, έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα την τσέπη των πολιτών, δημιουργώντας μια διογκούμενη δυσαρέσκεια, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν ζημιώνει σε υπερβολικό βαθμό τη ΝΔ, που παραμένει ο κυρίαρχος «παίκτης» της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Κι αυτό γιατί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, που φλερτάρει με τη νέα διάσπαση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, με τις εσωκομματικές διαδικασίες του, επιβεβαιώνουν την πτωτική τους, δημοσκοπικά, τάση.

Γι' αυτόν τον λόγο, βουλευτές και κομματικά στελέχη θα επιλέξουν τον «δρόμο» αμέσως μετά τη ΔΕΘ, μιλώντας με τους πολίτες για ζητήματα που τους απασχολούν, με αφετηρία τις 7 περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να καταστούν σαφείς τόσες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσο και τα ζητήματα που απασχολούν της περιφέρεια. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.