Δεν πάει ο ΠΑΟΚ, πρόβατο επί σφαγή στης Άϊντραχτ το… μαντρί

Αρις Νικολάκης30 Νοεμβρίου 2023

O Μάρκος Αντόνιο στην αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει Άϊντραχτ. Η καλή είδηση πριν τον Τελικό στην Φρανκφούρτη. Ο καλός οιωνός όχι τόσο γι’ απόψε, όσο από απόψε. Ο Βραζιλιάνος εκτιμάται πως θα βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ, Κι είπαμε. Όχι τόσο απόψε, όσο από απόψε. Δεν το εκτιμούμε εμείς. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκτιμά. Γι’ αυτό η εκτίμηση, λέμε εμείς, μετρά!


Δίχως πάντως, να αποκλείεται, ο Μάρκος Αντόνιο να αποτελέσει απόψε το «κερασάκι» στην «τούρτα» του ΠΑΟΚ. Θα σας πούμε μετά τον Τελικό στο ιστορικό «Waldstadion». Πριν; Σας λέμε πως οι αισιόδοξοι φίλοι του «δικέφαλου» σκέφτονται το λάστιχο του αυτοκινήτου. Οι απαισιόδοξοι; Τη ρεζέρβα του…

Όπως να σκέφτονται πάντως, οι ΠΑΟΚτσήδες ο βαθμός δυσκολίας της ομάδας τους είναι ο υψηλότερος εφετινός. Η ομάδα τους υποβάλλεται σήμερα, σε ένα crash test του οποίου οι δυσκολίες είναι βουνό μεγαλύτερο από όλες τις άλλες μέχρι σήμερα. Ποιος Παναθηναϊκός. Ποια ΑΕΚ; Ποιος Ολυμπιακός; Ποια Χάιντουκ; Η Άϊντραχτ είναι άλλη, υψηλότερη κλάση. Φάνηκε και στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, στον οποίο ηττήθηκε. Πέρα από τη σαφή βελτίωσης της έκτοτε – δεν την αμφισβήτησε κι ο Ρουμάνος προπονητής – παραμένει μία υπερδύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Και κατά πως λέγαμε και χθες; Η Άϊντραχτ είναι το φαβορί απόψε. Δε χωρά κουβέντα περί τούτου. Ο ΠΑΟΚ είναι το αουτσάιντερ. Εδώ όμως, Προσέξτε. Αυτοί οι τίτλοι αρχής πέφτουν πριν την έναρξη του αγώνα.. Οι τίτλοι τέλους θα μετρήσουν, Αυτοί πέφτουν μετα τη λήξη του. Με άλλα λόγια; Είναι μεγάλη η απόσταση από τη θεωρία στην πράξη. Κι εάν θέλετε; Δεν πάει ο ΠΑΟΚ πρόβατο επί σφαγή στο… μαντρί της Άϊντραχτ!

Με εξαίρεση τη σοβαρή, τη σοβαρότατη απουσία του Ραχμάν Μπάμπα, ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική διαθεσιμότητα παικτών. Ο Γκανέζος είναι ίσως, ο παίκτης «λίρα εκατό» στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Είναι κι η κορυφαία εφετινή μεταγραφή. Με σημαντική προσφορά από την πρώτη στιγμή κατά την οποία (ξανα)πάτησε το πόδι του την Τούμπα. Μη λησμονείτε, την παρουσία του στον νικηφόρο Τελικό του 2021 με τον Ολυμπιακό. Από τότε είχε τον αέρα του νικητή με τον ΠΑΟΚ. Απλά τώρα – μετά από δυο αγωνιστικές περιόδους – πνέει ανάλογος αέρας νικητή στον ΠΑΟΚ. Κατά κανόνα τουλάχιστον. Με τις εξαιρέσεις του πάντως, να καταγράφονται εντός κι ουχί εκτός συνόρων. Εκτός δεν έπαψε εφέτος, να πνέει σε όλους τους αγώνες κατά το εντυπωσιακό αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ. Γιατί , να παύσει απόψε;

Εάν κι εφ’ όσον φυσικά, αυτός ο αέρας πνεύσει κι απόψε στην Φρανφκούρτη; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών του!

Για να επιμείνουμε εμείς. Ο ΠΑΟΚ δεν πάει πρόβατο επί σφαγή στης Άϊντραχτ το… μαντρί!

ΥΓ 1 : Εντάξει θα κάνει κρύο… Παγωνιά θα κάνει σήμερα στην Πέμπτη σε πληθυσμό, γερμανική μεγαλούπολη. Να, αλλά… Όχι στο «Waldstadion». Εκεί αφ’ ενός θα κλείσει η εντυπωσιακή οροφή του κι αφ’ ετέρου χιλιάδες φίλοι του «δικέφαλου» θα καταστήσουν… καυτή την ατμόσφαιρα του.

ΥΓ 2 : Για την ιστορία… Η Φρανκφούρτη ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχε κυριολεκτικά, ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς. Κι η νέα μεγαλούπολη ανοικοδομήθηκε κατ’ αντιγραφή – με θρησκευτική ευλάβεια – της παλαιάς…

ΥΓ 3 : Με το καλό να πάνε και με το καλό να έρθουν οι – από τα τέσσερα σημαία του ευρωπαϊκού ορίζοντα - ΠΑΟΚτσήδες στην Φρανκφούρτη. Απλά εκεί, να προσέχουν. Η γερμανική Αστυνομία δε χαμπαριάζει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.