Δεν καλλιεργεί… λεφτόδενδρα ο Ιβάν Σαββίδης, τη δικαίωσή του προσδοκά

Αρις Νικολάκης12 Ιουνίου 2023

Καλή είναι η δόξα. Καλή κι η αίγλη της στέψης της Σίτι ως «βασίλισσας» της Ευρώπης. Καλές οι χρυσές σελίδες στην ιστορία. Δε λέμε αλλά… Τα κάπου 82 εκ. ευρώ της Σίτι από τον Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτά τα οποία κάνουν τον σεΐχη – των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν να πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τούτο δε, όχι επειδή τα έχει ανάγκη. Έχει επενδύσει πολλαπλάσια βλέπετε, στη μία ομάδα του Μάντσεστερ η οποία μια ζωή ήταν στην σκιά της άλλης. Και τώρα άλλαξαν τα πράγματα εκεί. Η Σίτι έχει τα σκήπτρα!

Οι επενδυτές – έχουν, δεν έχουν… πατρογονικές σχέσεις με την ομάδα στην οποία επενδύουν – δε θέλουν, να πετιούνται τα χρήματα τους. Τόσο καιρό ο σεΐχης Μανσούρ έβλεπε στον ύπνο του το στέμμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά τον πακτωλό χρήματος τον οποίο επένδυε στη Σίτι εκεί το έβλεπε. Τώρα το είδε και στο ξύπνιο του. Με λίγα λόγια; Ένιωσε… Αισθάνθηκε, να πιάνουν τόπο τα χρήματα του. Δικαιώθηκε…

Ε, αυτή η αίσθηση… Αυτή ακριβώς, η αίσθηση της δικαίωσης είναι το ζητούμενο από τούς επενδυτές. Δεν τους ενοχλεί, εάν κι εφ’ όσον επενδύουν μυθικά χρήματα. Τους ενοχλεί όταν με αυτά… Δουλειά δε γίνεται! Αποτελέσματα δεν έρχονται. Απογοητεύονται μεν, αλλά συνεχίζουν, δε.

Αυτή είναι η… εξίσωση επενδυτών – επενδύσεων – διαδικασίας - αποτελεσμάτων!

Βάλτε – τηρουμένων με αυστηρότητα, των αναλογιών – Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ σε αυτήν την …εξίσωση. Εξ αρχής ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ ήταν σαφής. «Δε θέλω, να πετιούνται χρήματα στη θάλασσα», είχε τονίσει. Και στις δυο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους αυτό έγινε κατά κανόνα.

Στεναχωριέται. Απογοητεύεται. Άνθρωπος είναι. Δεν το κάνει για τα πεταμένα χρήματα στη θάλασσα. Το κάνει για το χαμένο κόπο του. Ένας κόπος χρειάσθηκε, για να βγουν αυτά τα χρήματα. Δεν καλλιεργεί … λεφτόδενδρα ο Ιβάν Σαββίδης.

Και ατελείωτα να είναι τα χρήματα του Ιβάν Σαββίδη, τα οποία επενδύει στον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να πηγαίνουν στη θάλασσα. Δεν τον «πονάει» το πέταμα. Η αποτυχία τον «πονάει». Την δικαίωση του προσδοκά. Όχι το κέρδος, το υλικό όφελος…

Είναι πολλές δύο παταγώδεις αποτυχίες σε δυο αγωνιστικές περιόδους. Τα αλλεπάλληλα ναυάγια δεν τιμούν μήτε τον ίδιο, μήτε τον ΠΑΟΚ. Στο χέρι του είναι να μην τριτώσει το κακό. Ως εκ τούτου μόνο σύμπτωση δεν είναι, η επιστράτευση του Γιώργο Σαββίδη κι η ανάληψη καθηκόντων στην πρώτη γραμμή το μετώπου…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς το πνεύμα λειτουργίας του ΠΑΟΚ εκπορεύεται από τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτός ακούει, όσους εμπιστεύθηκε. Αυτός αποφασίζει. Μιλά. Και τον ακούν (;) όσοι τους εμπιστεύθηκε.

Απλά, επί του παρόντος… Επικρατεί παντού σιωπή. Δίχως τούτο απαραίτητα να είναι κακό. Ίσως, να είναι καλό. Ο χρόνος θα δείξει! Αρκεί έστω αθόρυβα, να γίνεται δουλειά από όσους εμπιστεύεται. Να παράγεται έργο. Να μην τριτώσει το κακό. Γίνεται άραγε δουλειά; Ο χρόνος θα δείξει!

Έχει μέγιστη σημασία πάντως, να μην αφήνεται υπό το πέπλο σιωπής ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δικαιούται, να έχει γνώση, ενόψει της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου, για που το έβαλε η ομάδα του. Θυμίζουμε απλά, πως στις παρελθούσες αγωνιστικές περιόδους είτε είχε άγνοια, είτε τον είχαν μπουρδουκλώσει οι παλινωδίες με τις αλλαγές ρότας της τεχνικής ηγεσίας, κυρίως…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.