Δεν ήταν τυχαίο, ούτε έκπληξη το πίστευαν αλλά και το άξιζαν

Δημήτρης Μπούζας07 Νοεμβρίου 2023

Το υποσχέθηκαν σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν, μετά από το σοκ της «OPAP Arena»:«Θα επανορθώσουμε στο Φάληρο!» και κράτησαν τον λόγο τους. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, όχι απλά «αποκαταστάθηκαν», αλλά και με μια επική εμφάνιση, αγγίζοντας τα όρια της τελειότητας, υποχρέωσαν τους πάντες να τους αποθεώσουν. Οι πανέλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων τους, αναγνώρισαν, σεβάστηκαν, χειροκρότησαν και ομόψυχα αποδέχθηκαν την απίστευτη προχθεσινή «πτήση» των αετών του βορρά. «Μέγας ΠΑΟΚ»! Συμφώνησαν απαξάπαντες! 

Η εντυπωσιακή εμφάνιση και το υπερπολύτιμο τρίποντο, χωρίς καμία αμφιβολία εκτοξεύουν στα ύψη την αισιοδοξία και ενισχύουν σε απίστευτο βαθμό την ψυχολογία. Παράλληλα, προβάλλουν και επιτάσσουν την ανάγκη να συνεχιστεί ο σταθερός αγωνιστικός βηματισμός, όπως και η διαρκής επαγρύπνηση για να προστατευτεί η ομάδα από το ΠΟΚικό πανίσχυρο παρασκήνιο, το οποίο προφανώς θα ανησύχησε σοβαρά μετά από αυτό που «συνέβη» στο Φάληρο. Γιόρτασε δικαιολογημένα η ασπρόμαυρη οικογένεια. Το καταχάρηκαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Το ίδιο πιστεύω και ο Ρουμάνος κόουτς με τους παίκτες του. Πανηγύρι πραγματικό στα ΜΜΕ. Ιδιαίτερα στις ραδιοφωνικές εκπομπές και στο διαδίκτυο. Ευκαιρία για όλους να πάρουν θέσεις, να υμνήσουν, να κρίνουν ή και για να τονίσουν την αυτοδικαίωση τους. Αυτό το τελευταίο βέβαια δεν το τόλμησαν στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Προχθές ήταν όλα τέλεια.

Ότι σκέφτηκε ο Ραζβάν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Κετζιόρα με τον Κουλιεράκη άψογοι. Ήταν η μέρα με τη νύχτα από το δίδυμο Εκόνγκ – Νάσμπεργκ. Δεν ήταν μόνο αυτό. Όλα δούλεψαν σωστά σε ολόκληρο το 90λεπτο. Ήταν μια ευκαιρία αναβάπτισης ή υπενθύμισης απόψεων, μερικές από τις οποίες ήταν περιστασιακές, αλλά και άλλες σοβαρές και διαχρονικά τεκμηριωμένες.

Πάμε όμως στο «αύριο»… στο «επόμενο βήμα». Στη διαχείριση αυτής της έκρηξης ενθουσιασμού και αισιοδοξίας. Πιστεύω ότι όλοι όσοι μοιράζονται αυτή τη χαρά και έχουν μερίδιο ευθύνης και σχέσης με την λειτουργία της ομάδας, επιβάλλεται να προσγειωθούν άμεσα και το ίδιο άμεσα να συντονιστούν πάνω σε έναν ανασχεδιασμό του «από εδώ και πέρα». Και το λέμε αυτό, από τη στιγμή που θα ακολουθήσει μια σειρά αγώνων, από τους οποίους οι περισσότεροι θα είναι τελικοί. Και σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, πολλούς από αυτούς θα τους διαιτητεύουν Έλληνες. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το τι σημαίνει αυτό. Το βάρος της ευθύνης αφορά και πέφτει στις πλάτες των διοικούντων. Η προστασία της ομάδας από διαιτητικές λαθροχειρίες, πρώτο και κυριότερο μέλημα. Ήδη τα πλήγματα είναι νωπά και πρόσφατα και στοίχισαν. Θα είναι κρίμα η όλη προσπάθεια να σκοντάψει πάνω σε φυτευτούς και στημένους ρέφερι (πρώτους, τέταρτους, VARίστες και βρώμικες σημαιούλες). 

Επιστρέφοντας στην προχθεσινή μεγαλειώδη παράσταση που δόθηκε στο Φάληρο, αξίζει να μείνουμε για πολύ λίγο και να φέρουμε μπροστά μας, τον ανεπανάληπτο πιτσιρικά και την απίστευτη πιρουέτα του, δίνοντας της έναν τίτλο: «Ο μικρός μάγος και η μαύρη νύχτα (αυτό το τελευταίο σε ότι αφορά τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν οι «επιστήμονες»).

ΥΓ: Το ηχητικό ντοκουμέντο από τα αποδυτήρια με την ομιλία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, στην κυριολεξία ήταν συγκλονιστικό. Ότι είπε ο αρχηγός, έβγαινε μέσα από την ψυχή του. Ο συμπαθέστατος Σέρβος μετά τον αγώνα προχώρησε και σε μια δήλωση λιγόλογη αλλά πολύ ουσιαστική: «Στον ΠΑΟΚ είμαι ευτυχισμένος γιατί με αγαπούν και τους αγαπώ».

ΥΓ2: Εντυπωσιακή η δήλωση του πολύπειρου και πρωταθλητή Ευρώπης το 2004 Κώστα Κατσουράνη για τον Γιάννη Κωνσταντέλια: «Ήταν η ασίστ της χρονιάς. Όταν πληρώνω το εισιτήριο και βλέπω αυτή την ενέργεια, είναι σαν να κερδίζει η ομάδα μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.