Δεν έκανε πολλά ο ΠΑΟΚ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αδικήθηκε όμως και στα γκολ

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Απριλίου 2024

Εννοείται ότι ήταν ανοησία να περιμένει κανείς δώρα για τον ΠΑΟΚ από τον Αρη και τη... Λαμία. Εννοείται ότι έπρεπε πάση θυσία να νικήσει τον Ολυμπιακό όχι για να βγει κερδισμένος αλλά να μη βγει χαμένος από τη χθεσινή αγωνιστική.


Στη Λαμία, οι παίκτες της απλώς παρακολουθούσαν τον Παναθηναικό να τους φορτώνει με πέντε γκολ, όπως είχαν παρακολουθήσει την ΑΕΚ να τους ρίχνει τέσσερα και τον Ολυμπιακό να τους βάζει πέντε. Μόνο στην Τούμπα άνοιξαν τα μάτια τους και “σκύλιασαν”. Οσο για τον Αρη που απλώς πειραματίζεται, δοκιμάζει και προετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου, η αλήθεια είναι ότι ζόρισε την ΑΕΚ αλλά στο τέλος έγινε το αναμενόμενο. Δηλαδή το “διπλό” με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό που προφανώς πόνταρε όλη κοινωνία, με συνέπεια να “πέσει” στις στιχηματικές εταιρείες μέσα σε πέντε λεπτά από το 2.45 στο 1.80!

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτονόητα υποχρεωμένος να υπερασπιστεί στον εαυτό του, αλλά δεν το έκανε, άδειος από φρεσκάδα, από ενέργεια, από τρεξίματα, από εμπνεύσεις και μάλλον και από ηθικό μετά το στραπάτσο από την Κλαμπ Μπριζ. Μηδέν στη δημιουργία, μηδέν στην κυκλοφορία της μπάλας, μηδέν στη λειτουργία του αμυντικού μηχανισμού, φάνηκε από την αρχή ότι ήταν αδύνατο να αποφύγει την ήττα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, “χτυπήθηκε” και από τη διαιτησία και στα δύο γκολ που “πέτυχε” ο Ολυμπιακός...

Δύο φορές γλίτωσε το γκολ χάρη στο VAR, την τρίτη, όμως, πλήρωσε ακριβά τις λόμπες των παικτών του Ολυμπιακού στην πλάτη της άμυνάς του. Ο Κουλιεράκης έσπρωξε ελαφρά τον Ναβάρο, αυτή τη φορά το “σπρωξόμετρο” του Πορτογάλου διαιτητή “έδειξε” πέναλτι, μόνο που άπειρα τέτοια σπρωξίματα παγκοσμίως περνούν μπάι και μένουν αττιμώρητα κάθε μέρα. Παρατραβηγμένο, πέρα για πέρα. Ο Κοτάρσκι έκανε το καθήκον του και απέκρουσε στην εκτέλεση του Ποντένσε, κοιμήθηκαν, όμως, όλοι οι συμπαίκτες του στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα να φτάσει πρώτος στην μπάλα ο Κίνι και να τη στείλει στα δίχτυα.

Το ζητούμενο μετά ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ, αλλά δεν την είδαμε παρά μόνο σε ένα σουτ του Ζίβκοβιτς από κοντά που κοντραρίστηκε στα σώματα και το άλλο που ακολούθησε αμέσως από τον καλό, υποτίθεται, σουτέρ Μουργκ, που όμως αστόχησε απελπιστικά. Καμία άλλη καλή συνδυασμένη επίθεση, καμία άλλη καλή ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πίεζε για να πετύχει και δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό θεωρητικά έδινε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να επωφεληθεί με αντεπιθέσεις σε ελεύθερους χώρους, τις οποίες ωστόσο δεν είδαμε παρά μόνο στις καθυστερήσεις.

Με τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού, ήρθε το δεύτερο “χτύπημα”. Ένα καραμπινάτο φάουλ πάνω στον Σάστρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού το “έπνιξε” ο Πορτογάλος και στη συνέχεια της φάσης, είχαμε δύο αλλαγές μπάλας από τους παίκτες του Ολυμπιακού, χωρίς να δεχτούν καμία ενόληση και μια κάθετη στο σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μάρτινς δεν δυσκολεύτηκε να “γράψει” το 2-0. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε μια ακόμη άδικη απόφαση του Πορτογάλου, πλήρωσε όμως πάλι και μία από τις αδυναμίες του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι μέχρι να γίνει το 2-0, τίποτε δεν έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά βέβαια αυτό δεν... επιτρέπει κανέναν διαιτητή να διαμορφώνει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε μέχρι τη λήξη με μια κεφαλιά άουτ του Κουλιεράκη, αλλά στις καθυστερήσεις σκόραρε με ωραία πάσα του Ζίβκοβιτς και προβολή του Μάρκος Αντόνιο. Απέμεναν μόνο τέσσερα λεπτά και δυστυχώς αποδείχτηκαν πολύ λίγα για να γίνει το 2-2. Ετσι μοιραία οδηγήθηκε στην ήττα, η οποία δεν τον βγάζει βέβαια εκτός παιχνιδιού, αλλά πρέπει πάση θυσία να συνέλθει, να πάρει το αυτονόητο τρίποντο στη Λαμία και ύστερα να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή με τρεις σερί νίκες μέσα στην Τούμπα στα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με άλλα λόγια, είναι πλέον απαραίτητοι 12 βαθμοί , για να ξέρουμε αν θα χρειαστεί κι άλλος ή και άλλοι στην τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Αρη στο “Κλ. Βικελίδης”...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.