Δεν είναι ψέμα- Το Σαν Μαρίνο ΚΕΡΔΙΣΕ για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα! (vid)

Γιάννης Τσερβίνης06 Σεπτεμβρίου 2024

Οχι, δεν πρόκειται για fake news και είναι πέρα ως πέρα αληθινή είδηση.

Το Σαν Μαρίνο, το 5ο μικρότερο κράτος στον πλανήτη κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε επίσημο αγώνα και έγραψε ιστορία.

Απολύτως λογικά η 5η Σεπτεμβρίου θα γιορτάζεται πλέον στο μικροσκοπικό κράτος σαν εθνική εορτή και οι εκατοντάδες φίλαθλοι που έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο στο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν (1-0) θα τη θυμούνται πάντοτε.

Στην πρεμιέρα του Nations League για τη σεζόν 2024/25, το Σαν Μαρίνο νίκησε 1-0 το Λιχτενστάιν στο ''San Marino Stadium'', με χρυσό σκόρερ τον 19χρονο Νίκο Σενσόλι.

Ο πιτσιρικάς αγωνίζεται στη San Marino Academy και πέρυσι είχε ένα πέρασμα ως δανεικός από την ιταλική Σαντζουλιάνο της 4ης κατηγορίας.

Η μοναδική νίκη που είχε πανηγυρίσει το Σαν Μαρίνο ήταν 20 χρόνια πριν, στις 28 Απριλίου 2004 και πάλι με τον ίδιο αντίπαλο, το Λιχτενστάιν!

Πέρασαν λοιπόν 140 επίσημες αναμετρήσεις και περισσότερα από 12.600 λεπτά για να κερδίσει ξανά, αυτή τη φορά σε επίσημο ματς, με τον προπονητή Ρομπέρτο Τσεβόλι-πρώην ποδοσφαιριστής- και τους παίκτες του να γράφουν ιστορία!

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.