«Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει»

Γιώργος Ζαΐρης22 Οκτωβρίου 2023

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Δικεφάλου κόντρα στον Ατρόμητο (2-0), στάθηκε στη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα γκολ του Οζντόεφ, τα κόρνερ του Ντεσπόντοφ και την εικόνα της ομάδας: 

«Έχουμε βελτιωθεί στις καταστάσεις με τις στατικές φάσεις, είναι μέρος της πρόοδου μας ως ομάδα. Παίζουμε με αυτό τον τρόπο, θέλουμε ο ένας από τους χαφ και να εκτελέσει και να δημιουργήσει, κάποιες φορές το καταφέρνει κάποιες όχι. Για τον Ντεσπόντοφ, αν έχουμε ένα καλό χτύπημα είναι 80% γκολ και σήμερα είχε καλά χτυπήματα. Πιθανόν να υπέρβάλλω λιγο με το ποσοστό, αλλά οταν υπάρχει ένα καλό χτύπημα σίγουρα ειναι προβλημα για τους αμυντικούς. Χάσαμε κάποιες μπάλες που δεν δείξαμε υπευθυνότητα στα τελευταία 25 μέτρα. Δεν χειρίστηκαμε καλά και όπως θα ήθελα τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Το να πάρεις κάποιες αποφάσεις που δεν ειναι κατάλληλες, δημιουργεί έναν κίνδυνο. Βάλαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, ένα πέναλτι που μπορεί να ήταν μπορεί και να μην ήταν. Δεν ειμαι ικανοποιημένος από την διαχείριση της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι». 

Για τους 11 διαφορετικούς σκόρερ στα 16 πρώτα ματς της σεζόν: 

«Για μένα και για εμάς για την ομάδα όλη, ειναι σημαντικό ο καθε παίκτης να δείχνει αυτή την σωστή νοοτροπια. Είδαμε σήμερα ότι ο Σάστρε έφτασε κοντά στο να σκοράρει, όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε aggressive και να κερδίσουμε γρήγορα την κατοχή. Θέλω να σκοράρει η ομάδα ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το βάλει. Η δουλειά που ζητάμε από τους επιθετικούς μας ειναι πολύ μεγάλη, όχι μονο για την αναπτυξη αλλά σε όλους τους τομείς και στο αμυντικο κομμάτι. Να καλύψουν παίκτες που δεν ειναι στην θέση που πρέπει για παράδειγμα. Δεν θα πω ο Κοτάρσκι αλλά θα πω τους αμυντικούς, τους μέσους ή στους επιθετικούς. Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει. Ένα 3-0 στο 20ο λεπτό σίγουρα θα ήταν καλύτερο για να μην έχουμε προβλήματα με την... καρδιά μας». 

Για το αν αυτό το διάστημα ειναι το πιο σημαντικό με τα σερί παιχνίδια - ντερμπι στο πρωταθλημα: 

«Υπάρχει παιχνίδι με την Αμπερντίν την Πεμπτη, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακρια. Από το ένα παιχνίδι στο άλλο υπάρχουν διαφορές. Ειναι δυο σημαντικα κομμάτια επιλογής των παικτών. Το πρώτο ειναι η αυτοπεποίθηση που έχουν οι ίδιοι, μέσα από τους αγώνες και μέσα από τις προπονήσεις. Αν ειναι καλές οι προπονήσεις τότε υπάρχει η βελτίωση της ομάδας. Κάνουμε αλλαγές από αγώνα σε αγώνα για να διατηρήσουμε ψηλα τα επίπεδα φρεσκάδας στην ομάδα, αυτό σημαινει καλυτερες αντιδράσεις και αξιολογήσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτό ωφελεί μακροπρόθεσμα το γκρουπ του να παίζουν όλοι και να γίνονται όλοι σημαντικοί». 

Για την αλλαγή τέσσερις φορές στο περιβραχιόνιο και το αν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο:

«Έχουμε αυτούς τους τέσσερις αρχηγούς, συν τον Τσιγγάρα. Υπάρχει μια ιεραρχία στην ομάδα, σε ότι αφορούς τους αρχηγούς. Ανάλογα με το ποιος ειναι στο γηπεδο παιρνει το περιβραχιονιο. Πρώτος ειναι ο Βιειρινια, μετά ειναι ο Αντρίγια, ο Σβαμπ και ο Τάισον. Ο Τσιγγάρας εκπροσωπεί τους Έλληνες παίκτες ως αρχηγός και τους παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία της ομάδας που δείχνουν τόσο μεγάλο επαγγελματισμό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.