Δεν έχει πείσει ακόμη ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό αυτός ο ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός31 Οκτωβρίου 2023

Από το ζενίθ στο ναδίρ. Ο ΠΑΟΚ με το μέταλλο της μεγάλης ομάδας που έφερε τα πάνω κάτω στο Αμπερντίν και πριν από λίγες εβδομάδες είχε νικήσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα, προσγειώθηκε απότομα στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena. Ήταν πολύ εύκολη η ήττα του από την ΑΕΚ στο δεύτερο crash test εντός συνόρων.

Στο πρώτο, στην Λεωφόρο, δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Παναθηναϊκό, στάθηκε τυχερός σε ορισμένες φάσεις, αλλά μπροστά ήταν φωτιά, κάθε φορά που έκανε το επιθετικό τρανζίσιον. Χθες τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε. Μερικές εκλάμψεις του Κωνσταντέλια, ο Τάισον όταν μπήκε που ήταν υποφερτός και κάποιες πάσες του Μεϊτέ. Ο Στάνκοβιτς που κανείς θα περίμενε ο ΠΑΟΚ να επενδύσει στην κακή του ψυχολογία μετά το σοβαρό λάθος στο Βελοντρόμ, πρέπει να έβγαλε το πιο εύκολο μεροκάματο της καριέρας του. Θεατής με όλη την σημασία της λέξης.

Για να είμαστε δίκαιοι, ούτε οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ χρειάστηκε να κάνουν κάποιο συγκλονιστικό παιχνίδι. Φρόντισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ γι’ αυτό. Λάθος πάσα ο Κοτάρσκι, κλέψιμο μπάλας, σέντρα του Μάνταλου στο κεφάλι του Πινέδα με τον Βιεϊρίνια να έχει μείνει ακροβολισμένος στο κέντρο και η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 17’ και περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο στο δεύτερο ημίχρονο, συνέβη κάτι παρόμοιο για να τελειώσει οριστικά το ματς. Ο Εκόνγκ, αδιανόητο για παίκτη της εμπειρίας του, «πούλησε» την μπάλα, που με μία σέντρα κατέληξε στον Ελίασον που δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα.

Η μεγάλη εικόνα πίσω από το κακό βράδυ του Λουτσέσκου

Προφανώς, πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ αναρωτιούνται τι συνέβη και η ομάδα τους ήταν τόσο μεταμορφωμένη προς το κακό σε σχέση με τον αγώνα στο Αμπερντίν. Πρώτα απ΄ όλα δεν ήταν τόσο καλός όσο φάνηκε στο τέλος του ματς, λόγω της ανατροπής του σκορ, ο ΠΑΟΚ στην Σκωτία. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πήρε τρία «δώρα» από τους παίκτες της Αμπερντίν για να πετύχει ισάριθμα γκολ. Σαφέστατα και του πιστώνεται η αντίδραση που έβγαλε, αλλά, κακά τα ψέματα, θα ήταν ουτοπικό να περιμένουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του ότι η ΑΕΚ θα ήταν τόσο αφελής, όσο η σκωτσέζικη ομάδα.

Αρα ευθύς εξαρχής γνώριζαν ότι η αποστολή θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Η αλήθεια είναι ότι δεν πήραν και την κατάλληλη βοήθεια από τον πάγκο. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε το πρώτο πραγματικά κακό βράδυ εδώ και καιρό, κυρίως για το σχέδιο που εκπόνησε από την αρχή. Ο Νάσμπεργκ δεν είχε θέση στην ενδεκάδα και η επιλογή του προπονητή του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ατυχής. Ο Βιεϊρίνια, από την άλλη, δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα μιας και έβγαλε ενενηντάλεπτο στην Σκωτία και με δεδομένο ότι από την πλευρά του έβγαινε συνεχώς ο πιο ταχυδυναμικός παίκτης της ΑΕΚ, ο Πινέδα, η επιλογή να παίξει αντί του Κεντζιόρα ή του Σάστρε που μπήκε εν τέλει αλλαγή, δεν βγήκε. Πολύ μέτριος ήταν ο Ντεσπόντοφ και για πρώτη φορά φέτος και ο Αντρίγια. Όλοι σκεφτόμαστε το πόσο μεγάλη τελικά ήταν η κόπωση από το ματς στην Σκωτία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είχε και εκείνη ματς μακριά από την Αθήνα, στην Μασσαλία.

Γενικότερα, κόντρα σε μία ΑΕΚ με παίκτες ταχείς και δυνατούς, το μείγμα ενδεκάδας με πολλά βαριά κορμιά δεν ήταν το ενδεδειγμένο. Συν τοις άλλοις υπάρχουν παίκτες που προβληματίζουν σταθερά. Ο ένας είναι ο Εκόνγκ, από τις πιο ακριβές μεταγραφές το καλοκαίρι, που αγχώνει όλη την άμυνα με την αστάθειά του και ο άλλος ο Σαμάτα.

Εχει αρχίζει να προβληματίζει ο Τανζανός έντονα και αυτό που πραγματικά κάνει αίσθηση στην περίπτωσή του είναι το πόσο δύσκολα μπαίνει στην φάση. Χθες, ήταν μονίμως κρυμμένος πίσω από τους αμυντικούς. Ειλικρινά, προσωπικά έχω αρχίσει να μπαίνω στον προβληματισμό τι λιγότερο θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ από τον φορ του, αν τις ευκαιρίες του τις είχε ο Τζίμας. Δέχομαι ότι είναι ακόμη νωρίς, χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, αλλά πριν φτάσουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων θα πρέπει ο έμπειρος φορ να έχει στείλει μερικά μηνύματα ότι βρίσκει τον καλό εαυτό του.

Φέτος δεν έχει πάρει ένα ματς απαιτήσεων

Δεν θέλω να μπω στην παρούσα φάση περισσότερο στην ποιότητα των μεταγραφών που έκανε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, το μόνο που θα 'θελα να τονίσω επ’ αυτού είναι ότι οι νεοαποκτηθέντες δεν πρέπει ούτε να αποθεώνονται με μία σχετικά καλή εμφάνιση, ούτε να τους ρίχνουμε το ανάθεμα τώρα ο Δικέφαλος έκανε την κακή εμφάνιση με την ΑΕΚ. Ωστόσο, περιμένω από τον Σαββίδη και τους συνεργάτες του, σε συνεννόηση με τον Λουτσέσκου να αποφασίσουν ποιες κινήσεις ενίσχυσης πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο.

Προς το παρόν γνωρίζουμε το πρόβλημα και μένει να μάθουμε ποια θα είναι η λύση. Αυτός ο ΠΑΟΚ, όπως είναι δομημένος, δεν μοιάζει έτοιμος να κάνει πρωταθλητισμό και θα πρέπει να μας προβληματίσει επ’ αυτού ότι στα σχετικά (ή λιγότερο σχετικά) δύσκολα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, γκέλαρε. Θυμίζω έχασε στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ, έφερε λευκή ισοπαλία με τον Αρη στην Τούμπα, ενώ στο μόνο από αυτά τα ματς που φάνηκε ανταγωνιστικός ήταν με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, δεχόμενος μεγάλη πίεση στο φινάλε του ματς.

Με απώλειες σε αυτά τα ματς, όμως, είναι λίγο δύσκολο ο οπαδός του ΠΑΟΚ να πειστεί ότι η ομάδα του κάνει φέτος πρωταθλητισμό εντός συνόρων και αν θέλει να διώξει αυτή την σκέψη όσων προβληματίζονται, ας φροντίσει να κάνει ένα μεγάλο ματς την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.