Δεν αρκεί ένας… σμπάρος – με πολλά τρυγόνια - κόντρα στην ΑΕΚ!

Αρις Νικολάκης30 Απριλίου 2024

Δεν είπαμε – ως οφείλαμε ε χθες - και λέμε σήμερα: Καλή κι ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα σε εσάς, φίλες και φίλοι της «Μ» και του Metrosport.gr, και στις οικογένειες σας. Μία προσευχή, ένα κερί κι ένα προσκύνημα για τα Πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού είναι η ελαχιστότατη υποχρέωση μας για τη θυσία Του! Καλή Ανάσταση να έχετε όλες κι όλοι…

Και συνεχίζουμε στα εγκόσμια…

Ο ΠΑΟΚ απειλεί πλέον, σοβαρά με αναρρίχηση του ξανά, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Και κατάκτηση του τίτλου. Απειλείται συνάμα σοβαρά επίσης, από καταρρίχηση στην τέταρτη η οποία εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού από την Ευρώπη. Κάθε νίκη του στα τελειώματα του Πρωταθλήματος θα τον ωθεί ψηλότερα. Κάθε μη νίκη (sic) θα τον σπρώχνει χαμηλότερα.

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε τη μοίρα στα χέρια του. Και στον αγώνα της Τούμπας, με τον Ολυμπιακό θα την καθορίσει σημαντικά σε ό, τι αφορά τουλάχιστον, την υπαρκτή - για τον συχνά, πυκνά κακό εαυτό του ΠΑΟΚ – απειλή της τέταρτης θέσης. Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι, να απαλλαγεί από αυτήν την απειλή. Δεν είναι στο χέρι του η κατάκτηση του Πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία, αποτέλεσμα της απαράδεκτης εμφάνισης του, στο «Αθανάσιος Διάκος»…

Σημασία πάντως και δη τεράστια, έχει η ανάδυση του στην επιφάνεια μετά την κατάδυση του στον βυθό με το 1-1 στη Λαμία. Το come back και μάλιστα μετά το (…από το πουθενά!) σκορ με 1-2 στον αγώνα «do or die» με την ΑΕΚ είναι ίσως, η κορυφαία αγωνιστική του επιτυχία μέχρι την επόμενη. Απλά, δεν αρκεί για να απαλλαγεί από τον εφιάλτη της τέταρτης θέσης και να εμπλακεί στην διεκδίκηση της πρωτιάς. Χρειάζεται η νίκη του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θα καταστεί… καταλύτης για το φινάλε του Πρωταθλήματος.

Όπως όμως, ψέξαμε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ για τα πλήρως αποτυχημένα αποτελέσματα τους (κυρίως για την… αυτοκτονία στη Λαμία), έτσι οφείλουμε να επαινέσουμε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ για την τελευταία τους συγκλονιστική επιτυχία. Ο θρίαμβος – επειδή περί θριάμβου πρόκειται - κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕΚ είναι από τις συγκλονιστικότερες εφετινές επιτυχίες τους!

Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

Είναι από τις συγκλονιστικότερες εφετινές επιτυχίες τους επειδή:

Πρώτον, νίκησαν όντες στα έγκατα της γης (μετά το… χαρακίρι στη Λαμία!) προπονητές και παίκτες οι οποίοι βρισκόταν στον έβδομο ουρανό (μετά την επίδειξη δύναμης με τον Παναθηναϊκό).

Δεύτερον, νίκησαν με ανατροπή μετά το 80ο λεπτό παίζοντας μάλιστα, μετά από αρκετό καιρό, καλή μπάλα.

Τρίτον, νίκησαν στην κρισιμότερη στροφή του μαραθωνίου τού Πρωταθλήματος κι επανήλθαν σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου καθώς εάν έχαναν θα έμπαιναν σε τροχιά… τέταρτης θέσης!

Τέταρτον, νίκησαν κι έχουν περίοδο ανασυγκρότησης κι ανασύνταξης αρκετών ημερών και δη, υπό ιδανικές συνθήκες για τις τελευταίες στροφές του μαραθωνίου του Πρωταθλήματος.

Πέμπτον, νίκησαν κι «έφτιαξαν» τον κόσμο τους ενόψει των δυο καθοριστικών εντός έδρας αγώνων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καθώς η Τούμπα θα βουλιάξει καιμε την ενέργεια της θα… τρομάξει.

Κι έκτον, νίκησαν αποδεικνύοντας πως εφέτος μπήκαν τα θεμέλια για την οικοδόμηση ισχυρότερης ομάδας του χρόνου…

Να την πούμε: Νίκη… ενός σμπάρου για πολλά τρυγόνια; Τη λέμε!

Επιμένουμε πάντως. Δεν αρκεί αυτός ο …σμπάρος και για άλλα τρυγόνια. Χρειάζεται ή μάλλον, χρειάζονται κι άλλοι για τον ΠΑΟΚ στους δύο εντός έδρας αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για να μείνει μέχρι τέλους σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Για να απαλλαγεί από την… δαμόκλειο σπάθη της τέταρτης θέσης. Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ έβαλε το κεφάλι του – με την αυτοκτονία στη Λαμία – κάτω από αυτήν. Και μετά; Έχει ο Θεός…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.