Δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και έφυγε ηττημένος από τη Γαλλία

Δημήτρης Καλαϊτζής26 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν έφταναν στον Ολυμπιακό τα στραβοπατήματα στην Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί και η ήττα από τη Λυών (2-0) στη Γαλλία, για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League

Στο πρώτο ημίχρονο οι Γάλλοι επισκέφθηκαν αρκετές φορές τα καρέ του Τζολάκη, όμως καμία από τις προσπάθειές τους δεν βρήκε στόχο.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες παρά το νωθρό ξεκίνημα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 32΄. Ο Ελ Κααμπί βγήκε την κόντρα, ο Ροντινέι πήρε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε, σούταρε εκτός περιοχής και ο Περί απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 48 λεπτό, η Λυών άγγιξε το 1-0, όμως το σουτ του Λακαζέτ-κόντραρε και στον Πιρόλα-σταμάτησε στο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά, ήταν σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει. Ύστερα από γύρισμα του Τσικίνιο από τα δεξιά, ο Γιάρεμτσουκ δεν μπόρεσε να νικήσει από τον κοντά τον Περί, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά την εξαιρετική σέντρα του Ροντινέι ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 64΄ η Λυών απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Τολισό να μην μπορεί να νικήσει τον Τζολάκη. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Τσερκί, ο οποίος βρίσκει δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Στο 70ο λεπτό ο Κωστούλας πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με ψαλιδάκι αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. 


Στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες το πλήρωσαν ακριβά, καθώς δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά από τον νεοεισελθών Μπενραχμά. 


Στο 88ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με το αυτογκόλ του Τσαρ, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί στην αρχή της φάσης ο Γουίλιαν ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Οι συνθέσεις:

Λυών: Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μάτιτς (67΄ Τεσμάν), Τολισό, Νουαμά (81΄ Ντιαβαρά), Τσερκί (67΄ Μπενραχμά), Φοφανά (67΄ Ζαχά), Λακαζέτ (74΄ Μικαουτάτζε).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος (82΄ Ντόη), Κάρμο, Πιρόλα (69΄ Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (82΄ Βέλντε), Ντάνι Γκαρθία (69΄ Γουίλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60΄ Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.