Δέλεαρ για τους γιατρούς στα νησιά το καλοκαίρι- Περισσότερα χρήματα και δωρεάν σπίτι (vid)

Metrosport Team18 Ιουνίου 2024

Έξτρα κίνητρα θα έχουν όσοι γιατροί και νοσηλευτές εργαστούν στα νησιά, με τα μπόνους να αφορούν χρήματα αλλά και δωρεάν σπίτι.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή ΕΡΤNews «Συνδέσεις» και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους των απογευματινών χειρουργείων.

«Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασα και μια νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που θέλουν να πάνε σε νησί το καλοκαίρι

Θα τους δίνουμε 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και θα μπορεί ο κάθε Δήμος να τους πληρώνει και την έξτρα κατοικία τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από ένα μισθό στην τσέπη».

Οσον αφορά τα απογευματινά χειρουργεία και τη μείωση του κόστους αυτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

«Δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τις ευρωπαϊκές αρχές. Έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν. 

Έχει επιλέξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το εντάξει στη γενική αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης που έχει η χώρα μας κι αυτό έχει φέρει μια μικρή καθυστέρηση. 

Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι θα γίνει γιατί θα είναι σαν να παραβιάζω την μεταξύ μας συμφωνία. Θεωρητικά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τον τελευταίο λόγο. Έτσι λειτουργεί αυτό το σύστημα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να πει όχι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.