Δεκατρείς γυναίκες καταγγέλλουν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική παρενόχληση

Metrosport Team12 Απριλίου 2023

Ξανά αντιμέτωπος με σοβαρές καταγγελίες ο δημοφιλής Γάλλος ηθοποιός, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας της ερευνητικής ιστοσελίδας "Médiapart".

Η έκθεση του γαλλικού μέσου περιγράφει πολυάριθμες περιπτώσεις άσεμνων σχολίων και ανάρμοστων πράξεων από τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ στο πλαίσιο γυρισμάτων ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών. Τις καταγγελίες κάνουν 13 γυναίκες και αφορούν την περίοδο 2004-2022, για ταινίες όπως "Big House", "Dumas", αλλά και της αστυνομικής σειράς του Netflix, "Marseille".

Η συμπεριφορά του αστέρα του κινηματογράφου είχε ένα συγκεκριμένο μοτίβο που περιλάμβανε αγγίγματα νεαρών ηθοποιών, αλλά και άλλων εργαζομένων όπως μακιγιέρ ή τεχνικοί προσωπικού.

Το ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρει ότι τα άλλα μέλη του συνεργείου αγνοούσαν ή ανέχονταν τη συμπεριφορά του ηθοποιού, συχνά γελώντας, με το "Médiapart" να σημειώνει ότι επικοινώνησε με 20 παραγωγούς και σκηνοθέτες, όμως μόνο 11 απάντησαν. Όλοι τους πλην ενός απάντησαν ότι δεν είχαν δει ή ακούσει τίποτα το απρεπές, αλλά και πως δεν είχαν ενημερωθεί για τη συμπεριφορά αυτή.

Ο μοναδικός που απάντησε καταφατικά είναι ο Fabien Onteniente, σκηνοθέτης της ταινίας «Disco» του 2008, ο οποίος φέρεται να μίλησε στον Ντεπαρντιέ λέγοντάς του «μην το ξαναρχίσεις αυτό, τελείωσε! Συμπεριφέρσου καλά».

Ο 74χρονος ηθοποιός «απορρίπτει επισήμως το σύνολο των ποινικών κατηγοριών», γνωστοποίησε στον Mediapart το δικηγορικό γραφείο Τεμίμ, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του. Το γραφείο δεν θέλησε να κάνει περισσότερα σχόλια, όταν ήρθε σε επαφή μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται ο Mediapart δεν υπέβαλε μήνυση, όμως τρεις απ' αυτές κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Μια γυναίκα, η οποία ήταν κομπάρσα το 2014 στην ταινία «Big House» (2015), σε σκηνοθεσία Ζαν-Εμανουέλ Γκοντάρ, έστειλε μάλιστα τη μαρτυρία της το Μάρτιο «για να βοηθήσει την Σαρλότ Αρνού».

«Χωρίς προειδοποίηση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, αισθάνθηκα τα δάχτυλα του να προσπαθούν να τρυπώσουν για να φθάσουν στο εσώρουχό μου», αφηγήθηκε στον Mediapart, λέγοντας πως «απώθησε το χέρι του». «Όμως αυτός συνέχισε, έγινε επιθετικός, προσπάθησε να παραμερίσει το εσώρουχό μου (...) Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, στον απόηχο του κινήματος #MeToo, η Γαλλίδα ηθοποιός, Charlotte Arnould, κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του Ντεπαρντιέ. Κατηγόρησε τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής. Αν και ο ηθοποιός προσπάθησε η υπόθεση να μην φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, τελικά δεν τα κατάφερε.

Efsyn.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.