Δε συζητείται καν - από τον ΠΑΟΚ - η απώλεια βαθμών την Κυριακή, στην Τούμπα…

Αρις Νικολάκης09 Μαρτίου 2024

Για το Κόνφερενς Λιγκ… Θα τα πούμε μεθαύριο. Την ερχόμενη Πέμπτη (ξανα)παίζεται η πρόκριση. Σήμερα λέμε για το Πρωτάθλημα και μόνο για το Πρωτάθλημα. Αύριο παίζεται πάλι, η πρωτιά…

Ως εκ τούτου θεωρούμε πως για τον ΠΑΟΚ έχει σημασία, να καταψύξει την ήττα με την Ντινάμο. Για να θερμάνει τη νίκη με τον Άρη. Νίκη πολλαπλών ωφελειών. Μήνυμα ισχύος για τη συνέχεια των πλέι οφ. Βάλσαμο για τις πληγές του Κόνφερενς Λιγκ. Φτιάξιμο του κόσμου για τη ρεβάνς με την Ντινάμο. Κυρίως δε, αποκατάσταση των διασαλευθεισών αγωνιστικών ισορροπιών.

Φυσικά, η ήττα στο «Μάκσιμιρ» έχει επιπτώσεις. Σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του ΠΑΟΚ έχει. Βαθιές ή ρηχές; Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται! Πρακτικά κι ουχί θεωρητικά.

Υπό άλλες συνθήκες και με άπλετο χρόνο στην διάθεση του, η αυτοκριτική θα βοηθούσε σημαντικά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Για τα λάθη προπονητών και παικτών. Οι επικρατούσες συνθήκες κι η έλλειψη χρόνου δεν επιτρέπουν την αυτοκριτική. Αντίθετα, την ανάληψη ευθυνών την επιβάλλουν.

Από το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στο «Μάκσιμιρι» έπαψε να υπάρχει …Ντινάμο. Μόνον Άρης υπάρχει. Αυτός κι η ΑΕΚ είναι οι μοναδικής ομάδες κόντρα στις οποίες ο ΠΑΟΚ δε γεύθηκε εφέτος, τη γλύκα μιας νίκης. Δίχως η προσδοκία της γεύσης αυτής να αποτελεί το κίνητρο για τη νίκη του ΠΑΟΚ, την Κυριακή.

Κίνητρο αποτελεί η εξασφάλιση της πρωτιάς. Και το μήνυμα ισχύος για τις άλλες τρεις υπερδυνάμεις του Big4. Επιμένουμε εμείς. Συνάμα με νίκη ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται και την απώλεια βαθμού η βαθμών στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε κάθε αγωνιστική των πλέι οφ κάθε νίκη είναι τρίποντο+ καθώς με τα αλλεπάλληλα ντέρμπι οι βαθμοί αυξάνονται.

Οι αγώνες στο Κόνφερενς Λιγκ είναι πλέον, μειονέκτημα για τις συμμετέχουσες ομάδες. Προσθέτουν φορτίο πάσης μορφής κόπωσης. ..

Στον αγώνα της Τούμπας βέβαια, κόπωση δεν φορτώθηκε μόνον ο ΠΑΟΚ των 60 βαθμών. Φορτώθηκε κι ο Άρης των 42, παίζοντας στον Ημιτελικό του Κυπέλλου. Απλά ο Άρης έπλευσε σε πελάγη χαράς. Ο ΠΑΟΚ έμπλεξε σε πελάγη λύπης. Θα φανεί την Κυριακή τυχόν διαφορά. Εάν κι εφ’ όσον όμως, της επιτρέψει, να φανεί ο ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια; Από την απόδοση ισχύος των γηπεδούχων εξαρτάται η εξέλιξη – και το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα – του αγώνα της Τούμπας. Εξάλλου οι φιλοξενούμενοι πέρα του κινήτρου της δόξας δεν έχουν άλλο κίνητρο. Στόχος τους είναι το Κύπελλο, το «κλειδί» για την πόρτα της Ευρώπης. Το Πρωτάθλημα δύσκολα, πολύ δύσκολα εάν όχι απίθανα, θα αποτελέσει τέτοιο «κλειδί».

Ο ΠΑΟΚ είναι διεκδικητής του θρόνου του ελληνικού μπάσκετ. Μαίνονται οι μάχες στο μέτωπο αυτής της διεκδίκησης. Δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας εδάφους. Τούτο δε, καθώς κάθε δική του απώλεια είναι όφελος – παίζει , δεν παίζει μαζί τους – για τις άλλες τρεις υπερδυνάμεις του Big4.

Και στο κάτω κάτω της γραφής – και σε αυτό επιμένουμε εμείς – όντας πρώτος ΠΑΟΚ, δεν επιτρέπεις μήτε καν τη συζήτηση, για απώλεια βαθμών κόντρα σε ομάδα η οποία δεν έχει το ίδιο κίνητρο με εσένα. Δεν διεκδικεί τον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαφωνείτε;

ΥΓ 1 : Ήξεραν ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ για τους … χρυσοθήρες κολοσσιαίων ομάδων στις κερκίδες του «Μάκσιμιρ»; Εάν («εάν», λέμε) ήξεραν κι έπαιξαν έτσι… Κακό τού κεφαλιού τους!

ΥΓ 2 : Ψυχοσάββατο σήμερα. Ας αναπαυθούν όλες οι χαμένες ψυχούλες. Ανάψτε ένα κεράκι στην μνήμη τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.