Δε γυρίζει ο ήλιος με μία (1) πρόκριση…

Αρις Νικολάκης18 Ιουλίου 2023

Mην είδατε, μην ακούσατε από εμάς κουβέντα… «Κιχ» έστω, ως εκτίμηση για την εφετινή πρώτη προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Το αυτό και για την περυσινή. Ναι εκείνη, για την οποία πετούσαν σκούφιες από χαρά υπεύθυνοι κι υπόλογοι. Και μετά τον αποκλεισμό αίσχιστης ντροπής από τη Λέφσκι Σόφιας… Οι ίδιοι έψαχναν λαγούμι, να κρυφθούν.

Τι να ακούσετε και τι να δείτε από εμάς; Καλή ή κακή η προετοιμασία στα γήπεδα των προπονήσεων… Στα γήπεδα των αγώνων κρίνεται. Τελεία και παύλα!

Κι ο προπονητής, καλή ώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου… Αυτός κι η ψυχή του ξέρουν την πραγματική αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ. Τις πραγματικές δυνατότητες του αμφιλεγόμενου ρόστερ του.

Όλοι οι άλλοι οφείλουν απλά, να στηρίξουν την εξελισσόμενη προσπάθεια. Όσο κι εάν η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν επιτρέπει την πνοή ανέμων αισιοδοξίας λίγων ή πολλών μποφόρ. Όσο κι εάν η οργή κι η αγανάκτηση από την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο παραμένει «ανοικτή πληγή». Όσο κι εάνη απογοήτευση για την παρούσα παραμένει ισχυρή συναίσθημα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Εμείς επαναλαμβάνουμε πως… Αυτός είναι ο εφετινός ΠΑΟΚ! Με τις ελπίδες για ενίσχυση του με μεταγραφή από το πάνω ράφι, να πεθαίνουν τελευταίες. Με τις μάχες, σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτές τις μεταγραφές να μαίνονται…

Η περίπτωση του Χόρχε Καρασκάλ είναι μία περίπτωση μεταγραφής από το πάνω ράφι. Με προοπτικές μάλιστα, πολλές παρά το – ανάλογο με το ράφι - κόστος. Τούτο δε, επειδή η περίπτωση αφορά μεταφορές κεφαλαίων αγοράς εντός Ρωσίας. Το 50% των δικαιωμάτων βλέπετε, ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας Ο νοών νοείτω..

Αρκεί, να μην εξελιχθεί σε σίριαλ αλά Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο. Θυμάστε τον Ιταλό μπαλαδόρο της Αλ Χιλάλ; Ολημερίς ερχόταν. Το βράδυ εξαφανιζόταν…

Κι ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ δεν μπορεί, να οικοδομήσει ομάδα με υλικά, ακόμη και τέτοια επιπέδου Χόρχε Καρασκάλ, Όταν αυτά (τα υλικά…) είναι σε φάση διαπραγμάτευσης για την αγορά τους. Για να λέμε και του στραβού (στην προκειμένη περίπτωση του Ραζβάν Λουτσέσκου) το δίκιο.

Γιατί «στραβός»; Πολύ απλά επειδή αυτός κι ο Ζοσέ Μπότο (που χάθηκε αυτή η ψυχή;) «στράβωσαν» τα τελευταία χρόνια τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι βέβαια, η ώρα για τέτοια. Είναι ώρα για την απόλυτη προετοιμασίας του ενόψει κρισίμων (…ζωτικής σημασίας)) αγώνων με Μπεϊτάρ.

Για να επαναλάβουμε. Δεν περιποιεί τιμή για τον ΠΑΟΚ η ανάδειξη των αγώνων με την Μπεϊτάρ, σε αγώνες ζωτικής σημασίας. Do or die…Δίχως στάλα υπερβολής! Ας όψονται οι υπεύθυνοι κι υπόλογοι γι’ αυτήν την κατάντια του, Περί κατάντιας βλέπετε, πρόκειται. Ξεφύγαμε πάλι…

Χρειάζεται λοιπόν, στήριξη αυτός ο ΠΑΟΚ. Τη μεγαλύτερη στήριξη από κάθε ΠΑΟΚ της εποχής «παχέων αγελάδων» του Ιβάν Σαββίδη. «Παχέων» βεβαίως, βεβαίως καθώς μέχρι και πέρυσι έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη αλλά… Τα χρήματα του ΠΑΟΚ πετάχθηκαν στη θάλασσα.

Κι έχουμε πει. Από την στιγμή κατά την οποία βγαίνουν τα χρήματα από την τσέπη του μεγάλου ευεργέτη, Ιβάν Σαββίδη… Χρήματα του ΠΑΟΚ είναι! Ο ΠΑΟΚ τα έχασε. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

Με την πρόκριση κόντρα στην Μπεϊτάρ πάντως, δε γυρίζει ο ήλιος στην Τούμπα. Μεταξύ μας; Και με την πρόκριση τού ΠΑΟΚ στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ δεν θα έρθει λιακάδα στην Τούμπα. Απλά, θα πάψει να είναι μολυβένιος ο ουρανός της.

Α, και που είστε; Για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους Ομίλους τους Κονφερενς Λιγκ, πρέπει τρεις ομάδες να αποκλείσει: Την Μπεϊτάρ (27.07 και 03.08 οι αγώνες), μία άλλη (10.08 και 17.08) και – στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ - μία Τρίτη (24.08 και 31.08 οι αγώνες)…

Δε γυρίζει ο ήλιος – επιμένουμε - στην Τούμπα με μία (αριθμός :1) πρόκριση! Κι εκτός των άλλων (…δυο προκρίσεων) για να γυρίσει θέλει ο ΠΑΟΚ τη μέγιστη στήριξη από τον κόσμο του!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.