Δάνης Κατρανίδης: Ο αρτίστας με τα χίλια πρόσωπα και η σχέση ζωής με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Παναγιώτα Απέργη01 Σεπτεμβρίου 2024

Φτωχότερος είναι από σήμερα (1/9) ο καλλιτεχνικός χώρος, μετά την απώλεια του πιο παραστατικού κομπέρ, του ηθοποιού με τα χίλια πρόσωπα, του μοναδικού Δάνη Κατρανίδη.

Σε όλη του την καριέρα, ο Δάνης Κατρανίδης κατάφερε να υποδυθεί με απίστευτη γλαφυρότητα κάθε ρόλο, από τον πιο κωμικό ως τον πιο δραματικό, κάνοντας σημαντικές συνεργασίες με άλλα μεγάλα ονόματα της μικρής και της μεγάλης οθόνης και, φυσικά, του θεάτρου.

Ένας από αυτούς ήταν και ο ρόλος του κομπέρ, στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη θεατρική σεζόν 1978-1979, ενώ ακολούθησαν δεκάδες συνεργασίες σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση. 

Στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε σε διάφορες παραγωγές, όπως:

  • Η δίκη των δικαστών 
  • Ο θίασος
  • Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα 
  • Κατάσκοπος Νέλη 
  • Προσοχή, κίνδυνος 

Ο μεγάλος έρωτας με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Σταθμός στην προσωπική του ζωή υπήρξε η σχέση του με την επίσης ηθοποιό Μίρκα Παπακωνσταντίνου, με την οποία υπήρξαν συμφοιτητές στη Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1971 και χώρισε έξι χρόνια αργότερα, αλλά μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμειναν, όπως έλεγαν και οι δυο, οικογένεια.

«Έζησα υπέροχες στιγμές στην προσωπική μου ζωή. Χωρισμένη να είμαι μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ και εκεί να έρχεται η σχέση με τον Δάνη, που ήταν άνθρωπος της ζωής μου. Όπως ήταν και ο Ρήγας, όχι ο Αλέξανδρος. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι «οι σχέσεις» όλες που πέρασαν.

Με τον Δάνη ήμασταν μαζί στη σχολή, για χρόνια μαζί, κάναμε πάρα πολύ παρέα και μέσα από την παρέα ήρθε η σχέση. Είχε πάρα πολλές κατακτήσεις, συζητούσαμε για αυτά και μετά βρεθήκαμε. Η φιλία έγινε έρωτας και μετά ουσιαστική σχέση», είχε σημειώσει σε συνέντευξή της στο «Στούντιο 4» η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Εκτός από τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Δάνης Κατρανίδης είχε παντρευτεί άλλες δυο φορές.

«Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα. 

Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στη ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια», είχε πει ο αγαπημένος ηθοποιός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.