Δανιήλ: «Ευπρόσδεκτος ο τελικός Κυπέλλου στην Κύπρο-Πιο πιθανό ήταν να γίνει στις 17 παρά στις 27 Μαΐου»

Metrosport Team07 Απριλίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελος Δανιήλ και μίλησε για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κύπρο, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Αρχικά, ο κ. Δανιήλ μίλησε για το πώς πάρθηκε η απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού στην Κύπρο: «Είναι καθαρά θέμα προκήρυξης. Ήταν προκαθορισμένο αν ήταν μια ομάδα από Θεσσαλονίκη και μία από την Αθήνα θα γινόταν στο Πανθεσσαλικό και αν όχι εκεί, τότε στο εξωτερικό. Από ότι φαίνεται το ζευγάρι του τελικού δε θα είναι μόνο από Αθήνα η μόνο από Θεσσαλονίκη οπότε επιλογή ήταν το Πανθεσσαλικό. 

Από τις δηλώσεις του δήμαρχου Βόλου δεν γινόταν στο Πανθεσσαλικό. Ήταν ευπρόσδεκτη η παρουσία του τελικού στην Κύπρο, ήταν πολύ ανοιχτοί να τον φιλοξενήσουν οπότε όλα ήταν εύκολα να αποφασίσουμε με βάση την προκήρυξη και ότι η Κύπρος ήθελε να φιλοξενήσει τον τελικό. Δεν άκουσα κάποια αντίδραση για τον τελικό να γίνει εκεί. Ήταν μόνο μία η αρνητική ψήφος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, δε θυμάμαι από πού.

Πάντα μας απασχολεί η έδρα, για όλους εμάς ο τελικός θα γινόταν στην Ελλάδα αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας όλες τις παραμέτρους. Η Ελλάδα δεν είναι σαν την Αγγλία να έχει ένα γήπεδο σαν το Γουέμπλεϊ να γίνονται εκεί όλοι οι τελικοί. Επίσης οι τελικοί με τις μεγάλες ομάδες έχουν συνήθως επεισόδια, πέρσι το παιχνίδι ξεκίνησε στις 8 και τελείωσε 11 το βράδυ. Σαν χώρα, σαν υποδομές, δεν έχουμε ένα ανεξάρτητο γήπεδο εκτός Αθήνας ώστε να είμαστε ήσυχοι και εμείς και οι ομάδες. Όλα αυτά δυστυχώς τα κουβεντιάζουμε το 2023 στην Ελλάδα».

Για την ημερομηνία του τελικού: «Η ημερομηνία είναι παραμονή εκλογών θα είχαμε πρόβλημα. Ένας τελικός με αυξημένα μέτρα προστασίας θα απασχολούσε την πολιτεία. Στις 27 Μαΐου δεν το συζητούσαν οι ομάδες. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστή η τελική κατάταξη, κάποιες ομάδες θα ξεκινήσουν νωρίς τα προκριματικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πιο πολύ έπαιζε το ενδεχόμενο να γινόταν ο τελικός στις 17 Μαΐου παρά στις 27 Μαΐου».

Πόσοι φίλαθλοι από κάθε ομάδα θα παραβρεθούν στο ΓΣΠ: «Πρέπει να γίνει κουβέντα με την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη της Κύπρου ώστε να ξέρουμε πόσα εισιτήρια θα πάρουν οι δύο ομάδες. Η ώρα διεξαγωγής θα είναι περίπου όπως στην Ελλάδα. Για την κάρτα φιλάθλου, δεν θέλω να πω κάτι χωρίς να το ξέρω».

Για το κόστος της διεξαγωγής του τελικού: «Θα είναι αυξημένο αλλά σίγουρα υπολογίζουμε ότι τα έσοδα θα είναι μεγαλύτερα από άλλες φορές. Προϋπολογισμοί και κάρτα φιλάθλου είναι θέματα που θα ξεκαθαρίσουν μετά και τους δεύτερους ημιτελικούς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.