Dani Gambino: Ποιος είναι και γιατί συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ράπερ Dani Gambino κατηγορήθηκε από τον Dj The Boy πως έχει φασιστικό παρελθόν και συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά. Ποιος είναι και πώς απάντησε σ’ αυτές τις κατηγορίες;

Ο Dani Gambino γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ν. Ηράκλειο στην Αθήνα και ξεκίνησε να κάνει μουσική στην ηλικία των 16 ετών, σε ερασιτεχνικό επίπεδο αρχικά σε home studio.

Το πρώτο του single «Παιδί» τον έκανε γνωστό στο εντυπωσιακό του ντεμπούτο και το single «Φέρμα» του έδωσε τον τίτλο του ανερχόμενου ράπερ. Το 2020 ο Dani Gambino κυκλοφόρησε το πρώτο του μεγάλο hit «Έλα Πάρτο».

Συνέχισε με τα singles «Hooligan» και «Απατεών» και καθιερώθηκε με 13 τραγούδια του δίσκου «Τσιγάρα στα Βαλκάνια» κάνοντας περιοδεία παρουσίασης του album, ενώ ακολούθησε το «Επικίνδυνοι Πολίτες» το οποίο τον παγίωσε ως έναν από τους δημοφιλέστερους ράπερ των ημερών.

Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από αντισυστημικό και αντιεξουσιαστικό στίχο και επαναστατικό-αντιφασιστικό περιεχόμενο.

«Δηλωμένος φασίστας»

Ο Dj The Boy, πρώην πλέον συνεργάτης του, κατηγόρησε τον Dani Gambino (του έντονου κοινωνικοπολιτικού στίχου) για φασιστικό παρελθόν, καθώς έγραψε πως ήταν «μπλεγμένος με ομάδες της Χρυσής Αυγής, δηλωμένος φασίστας, κολλητός του Γιώργου Φουντούλη. Μάλιστα μετά τον θάνατό του, του έγραψε και κομμάτι, την ίδια περίοδο που θρηνούσαμε την δολοφονία του Killah P από έναν φασίστα.

Δηλωμένος φασίστας με τατουάζ μαίανδρο στο χέρι το οποίο φρόντισε να καλύψει όταν αποφάσισε να μπει στον δικό μας χώρο για να βγάλει λεφτά από τα δικά μας πιστεύω. Επίσης οργανωμένος οπαδός στο N. Ηράκλειο με τους Blue Terror Army, τους λεγόμενους anti-antifa».

Μάλιστα τόνισε επίσης πως… «Εάν ήξερα το παρελθόν του δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψω να ανέβει στη σκηνή για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του και να το παίζει θλιμμένος ενώ στην πραγματικότητα την περίοδο της δολοφονίας του Παύλου ήταν κολλητός με τον Φουντούλη».

Dani Gambino: Αυτή είναι η απάντησή του

Τι απάντησε όμως στους ισχυρισμούς που τον συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή ο δημοφιλής ράπερ; Ο Dani Gambino προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram διαψεύδοντας όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν.

Σ’ αυτή σημείωσε:

«Με στεναχωρεί πάρα πολύ όλο αυτό, καθώς αποφεύγω εδώ και μήνες να μιλήσω, μιας και πάντα έλεγα ότι καλό θα ‘ναι να μιλάνε για τη μουσική σου Νίκο κι όχι για σένα, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να μιλήσω κι εγώ αδέλφια…

Αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και αυτό φαίνεται από τις πράξεις μου. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά τις απόψεις και τα πιστεύω μου. Ουδέποτε είχα σχέσεις ή οποιαδήποτε εμπλοκή με φασιστικά τάγματα και τέτοιου είδους οργανώσεις. Έχω το δικό μου μυαλό και τη δική μου κρίση, η οποία ποτέ δεν ξέφυγε. Βαρέθηκα κάθε άσχετο που θα βγει να πει κάτι για την οικογένειά μου, τον πατέρα μου, τους φίλους μου και τη ζωή μου. Ανέκαθεν υποστήριζα και στηρίζω τις μειονότητες και αυτό το δείχνω με τις πράξεις μου και τη μουσική μου.

Ο πατέρας μου που πιάνετε στο στόμα σας δεν είναι μπάτσος ρε μ@λάκες, είναι οικοδόμος, κάθε μέρα ξυπνάει στις 6 και η μέση του είναι κομμένη στα δυο.

Ποτέ δεν έκανα παρέα με φασίστες ούτε έκανα κομμάτι για κανέναν από αυτούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αφιερώσει όποιο κομμάτι θέλει σε όποιον θέλει. Δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Υπάρχουν αρκετοί που ανεβάζουν τα κομμάτια μου, χωρίς να καταλαβαίνουν ούτε τι γράφω, ούτε τι ακούν, ούτε πού αναφέρομαι. Απλά τους αρέσει ο ήχος, μέχρι εκεί φτάνει το κριτήριό τους. Και σίγουρα δεν πρόκειται να απολογηθώ για αυτό.

Όσο αφορά το τατουάζ, πριν 17 χρόνια, στα 16 μου, είχα ζητήσει ένα σχέδιο που να αποτυπώνει την πόλη μου, Αθήνα και το αρχικό γράμμα του ονόματος του πατέρα μου. Στην πορεία το κάλυψα γιατί δεν μου άρεσε σαν σχέδιο, πατώντας πάνω ένα μαορί και μια νέκρα.

Σιχαίνομαι γ@μώτο που πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν θα υπήρχε περίπτωση να έχω πάνω μου κάποιο φασιστικό σύμβολο.

Ξέρουν πολύ καλά για μένα οι άνθρωποι γύρω μου, οι σύνδεσμοι, οι γειτονιές, οι δρόμοι και η κάθε πλατεία. Με σέβονται ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων γιατί ξέρουν ποιος είμαι.

Ο λόγος που έσπασα με τον βλάκα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που υπονοεί. Δεν αδίκησα και δεν πρόδωσα ποτέ κανέναν. Δεν θα σεβόμουν τον εαυτό μου αν συνέχιζα τη συνεργασία με άνθρωπο που χτυπάει ηλικιωμένους στη μέση του δρόμου και βγάζει φασιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές σε εργαζομένους και συνεργάτες.

Μακάρι να ξέρατε πόση πίεση έχω φάει και πόσο ακριβά έχω πληρώσει την καλλιτεχνική μου ελευθερία, αλλά ως εδώ, δεν μπορώ να το κρατάω άλλο μέσα μου κι ας κυκλοφορεί το όνομά μου στις σάπιες σελίδες σας.

Δεν περίμενα ποτέ ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου να δεχτούμε εξώδικα στα πατρικά μας, επειδή απλά θέλαμε να ενώσουμε τη μουσική μας. Έτσι κι αλλιώς, με έχει φιλήσει ο Ιούδας και με έχει κοιτάξει κατάματα. Ήξερα πως θα με προδώσει παρά τα αργύρια που πήρε. Και ο συγκεκριμένος πήρε πολλά.

Έχω κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη από όλους τους συνεργάτες μου. Από τα παιδιά στο μερτς, στα lives, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο τυπά που είναι εκεί για να βάλει την τελευταία βίδα πάνω στο stage μου.

Ο πολιτικός μου λόγος είναι αντίστοιχος του ποιος είμαι, είναι η μουσικοί μου και οι στίχοι μου. Με αυτά εκφράζομαι, δεν προσποιήθηκα ποτέ για κάτι που δεν είμαι, ούτε φαντάστηκα να είμαι κάτι παραπάνω.

Ο κόσμος ξέρει τι είμαι και τι πρεσβεύω. Θα συνεχίσω να κάνω τη μουσική που αγαπάω μέχρι τέλους. F*ck the n@zis».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.