Δακρυγόνα και άγριο ξύλο από αστυνομικούς σε αγώνα του Copa Libertadores

Metrosport Team21 Αυγούστου 2024

Σκηνές σκληρής βίας έλαβαν χώρα στα γήπεδα της Αργεντινής με την αστυνομία της χώρας και τον τρόπο δράσης της να γίνεται για ακόμη μια φορά αντικείμενο... αρνητικής συζήτησης και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. 

Πιο συγκεκριμένα, το κλίμα στο Ατλέτικο Μινέιρο με τη Σαν Λορέντσο ήταν τεταμένο πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε παιχνίδια ανάμεσα σε Βραζιλιάνους και Αργεντινούς. Ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να δικαιολογεί την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην εξέδρα των οπαδών της Σαν Λορέντσο.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι και ενώ η Ατλέτικο Μινέιρο προηγούταν στο σκορ 1-0, που της έδωσε εν τέλει και την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, οι δυνάμεις της Αστυνομίας -χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι- έσπειραν τον πανικό στους ταξιδιώτες, οι οποίοι (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) προσπάθησαν να προστατευτούν.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί πυροβολούσαν τον κόσμο από κοντινή απόσταση με πλαστικές σφαίρες (με αποτέλεσμα τραυματισμό ενός ατόμου) ενώ τα χτυπήματα με τα γκλομπς γίνονταν στα τυφλά. Μετά τον γενικό χαμό συνελήφθη ένα άτομο.

Όσα διαδραματίστηκαν στην εξέδρα οδήγησαν τον αγώνα σε προσωρινή διακοπή, με τους πρωταγωνιστές να μην μπορούν να πάρουν ανάσες εξαιτίας των χημικών, και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με τους οπαδούς της Σαν Λορένσο περικυκλωμένους.

Όπως τονίζουν αργεντίνικα ΜΜΕ, μέσα σε έναν χρόνο αυτή ήταν η τρίτη επίθεση της βραζιλιάνικης Αστυνομίας σε ταξιδιώτες Αργεντινούς τον τελευταίο χρόνο, μετά το ματς της Φλουμινένσε κόντρα στη Μπόκα Ζούνιορς και το ματς της εθνικής Βραζιλίας κόντρα στην «αλμπισελέστε», αλλά και μια επίθεση που είχε γίνει σε παραλία εις βάρος και πάλι οπαδών της Μπόκα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.