Δ. Παυλίδης: «Περίμενα πως θα ρίξω πάνω από τα 60,00 μέτρα»

Παναγιώτα Χαλκιά16 Απριλίου 2023

Ο Δημήτρης Παυλίδης έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ στους αγώνες του Kansas Relays σημειώνοντας στη δεύτερη προσπάθεια του 64,90 μ.. Ο Έλληνας αθλητής βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ του Σάββα Πανάβογλου, το οποίο ήταν 63,18 μ. από το 2002. 

Η βολή στα 64,90 στο Kansas Relays δεν αποτελεί μονάχα πανελλήνιο ρεκόρ δύο κατηγοριών (Ανδρών και Ανδρών Κ23), αλλά την παρακαταθήκη για λαμπρές εμφανίσεις στο εγγύς μέλλον. Το 64,90 μ. είναι η τρίτη επίδοση φέτος στην Ευρώπη στους Άνδρες Κ23 και η πέμπτη στους Άνδρες.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας που τον ευχαριστήθηκα πάρα πολύ ρίχνοντας μαζί με τους συναθλητές μου. Γενικά περίμενα να ρίξω πάνω από 60 μέτρα γιατί και στις προπονήσεις μου τα έριχνα αλλά το 64.90 δεν το περίμενα η αλήθεια είναι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και για την ώρα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω». Ο Παυλίδης διανύει το δεύτερο έτος στο Κάνσας και δείχνει να προσαρμόζεται στις συνθήκες και στις υποχρεώσεις του Πανεπιστημίου.

«Αρχικά αυτή την χρόνια άλλαξα προπονητή εδώ στην Αμερική, επειδή ο προηγούμενος που είχα έφυγε. Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός με τον καινούργιο προπονητή, αλλά δεν άργησα να αλλάξω γνώμη και να τον εμπιστευτώ και να δουλέψουμε σκληρά μαζί . Όποτε πιστεύω η αλλαγή αυτή σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να έρθουν τα θετικά φετινά αποτελέσματα». 

Ο νέος προπονητής του Παυλίδη είναι ο Doug Reynolds. Ο Έλληνας αθλητής με τις φετινές του εμφανίσεις έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23 της Φινλανδίας, το Ευρωπαϊκό Ομάδων στη Σιλέσια και ακόμη και την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. «Στο Ευρωπαϊκό όπως πάντα θα κυνηγήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Κι αν έρθει και η πρόκριση για το Παγκόσμιο θα είναι καλοδεχούμενη», τόνισε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.