Νικηφόρος: Τρεις προτάσεις για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρό μας

Metrosport Team28 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Στην συζήτηση που είχαμε με τον Δημήτρη Νικηφόρο, κατατέθηκαν από μέρους του και τρεις ενδιαφέρουσες απόψεις/προτάσεις που αφορούν στο σύστημα των πλέι οφ, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και τα συνθήμα που (πρέπει να) ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά το σκεπτικό του πολύπειρου παράγοντα:

Α. Πρωτάθλημα Superleague/σύστημα πλέι οφ

«Συμφωνώ με το νέο σύστημα σχετικά με τα πλέι οφ. Για την ανάδειξη του πρωταθλητή να περιοριστούν οι αγώνες σε 6 από 10 με την σημερινή κατάσταση. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες της κανονικής περιόδου να δίνουν έξι αγώνες και από τη σειρά αυτή να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής. Αν δείτε τον τελικό πίνακα της φετινής βαθμολογίας θα διαπιστώσετε ότι ο έκτος της βαθμολογίας των πλέι οφ έχει λιγότερους βαθμούς από την πρώτη ομάδα των πλέι άουτ. Η Λαμία, συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 35 βαθμούς και ο Πανσερραϊκός 38. Όποιες ομάδες είναι ικανές να καταλάβουν θέση στην πρώτη τετράδα και νομίζω το πρωτάθλημά μας θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό».

Β. Τελικός Κυπέλλου

«Είναι αχαρακτήριστο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Τελικός Κυπέλλου με άδειες κερκίδες. Ανικανότητα, αποποίηση ευθυνών, αδιαφορία, κάτι συμβαίνει…

Μέχρι να σωφρονιστούν οι παράγοντες και οι φίλαθλοι και μέχρι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η αθλητική ηγεσία της χώρας, η ΕΠΟ και η Αστυνομία, να ισχύσουν οι διπλοί τελικοί αγώνες. Τουλάχιστον να γεμίζουν τα γήπεδά μας και να αποφεύγουμε το ρεζίλι των άδειων κερκίδων σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο».

Γ. Τραγούδια και συνθήματα των γηπέδων

«Υπήρξαν εποχές που τα συνθήματα των οπαδών ήταν ευφυέστατα και τις περισσότερες φορές με απαράμιλλη ευρηματικότητα, προκαλώντας τον θαυμασμό σε ολόκληρη την αθλητική κοινότητα, ενώ ήταν και η χαρά όλων των φιλάθλων. Δυστυχώς ήρθαν οι εποχές που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το υβρεολόγιο. Μπορούν, κυρίως οι σύνδεσμοι, να αλλάξουν το όλο σκηνικό; Είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο.

Δεν μπορεί να αλλάξει η εικόνα, η ατμόσφαιρα από τη μία μέρα στην άλλη, μπορεί όμως να περιοριστεί και σταδιακά να βελτιωθεί.

Κάνω μία πρόταση στους δικούς μας οπαδούς, κυρίως στην θύρα 4, από την οποία περάσαμε όλοι και πιστεύω θα ακολουθήσουν και οι άλλοι σύνδεσμοι.

Να δώσετε όρκο τιμής: Να μην ξανακουστεί στα γήπεδα η βρισιά που απευθύνεται στις μανούλες των ποδοσφαιριστών. Η μανούλα όλων μας είναι ό,τι καλύτερο, ό,τι πολυτιμότερο και ό,τι γλυκύτερο έχει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Θα ήθελα ο αγώνας αυτός να αρχίσει από τους δικούς μας φιλάθλους που αναδείχθηκαν πρωτοπόροι σε πολλά θέματα.

Θα γίνουν το παράδειγμα για όλους τους συνδέσμους της χώρας και να ξέρουν πώς θα γράψουν ιστορία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.