CSD: O Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης συμμετέχει στην πορεία υπερηφάνειας

Metrosport Team28 Ιουλίου 2024

Τη στήριξη και τη συμμετοχή του στην παρέλαση pride έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσης ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης τονίζοντας ότι ο θεσμός αυτός τιμά την ποικιλομορφία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η παρέλαση Pride δεν είναι απλά ένα πολύχρωμο παραστατικό φεστιβάλ, αλλά ένας παγκόσμιος θεσμός που τιμά την ποικιλομορφία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως ενεργή συλλογικότητα, η στήριξή μας στο Pride είναι οφειλόμενη για σημαντικούς λόγους, προσκαλούμε μάλιστα μέλη και φίλους να πλαισιώσουν την ομάδα συμμετοχής μας το Σάββατο 03.08.2024.

Η παράστασή μας στην παρέλαση NÜRNBERG PRIDE εκφράζει την αλληλεγγύη μας προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αναδεικνύει την υποστήριξή μας στα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του.

Με τη συμμετοχή μας, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι στις αξίες μας συμπεριλαμβάνονται η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Η συμβολική συμφωνία μας στην παρέλαση βοηθά την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και πολιτική εκπαίδευση των ευρύτερων κοινωνικών μας κύκλων. Μέσω της δημόσιας εικόνας της συμμετοχής μας, δυνητικά συμβάλουμε στην απομείωση των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που πολύ συχνά αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι που στη κοινή αντίληψη διαφέρουν από τους άλλους. Η παράσταση σε ανάλογες εκδηλώσεις ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων εν γένει.

Επιπλέον, η συμμετοχή του ΣΠΝ στην παρέλαση Pride σημαίνει την αυτονόητη αναγνώριση και προαγωγή δράσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι παρελάσεις Pride είναι εορτασμοί της ελευθερίας και των κατακτήσεων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και υπενθυμίσεις των αγώνων που συνεχίζονται για την πλήρη ισότητα σε κάθε δομή και κοινωνικό θεσμό.

Είναι έμπρακτες ευκαιρίες για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ζουν χωρίς απολογία και να αγαπούν χωρίς φόβο.

Η ομοφοβία είναι μία πτυχή μόνο των κοινωνικών ρατσισμών. Με την απάθεια και αμεριμνησία μας ενδέχεται να ενθαρρύνουμε όχι μόνο την ομοφοβία, αλλά και τους κοντινούς `συγγενείς` της, όπως το φυλετικό ή εθνοτικό ή θρησκευτικό ρατσισμό, εξ ίσου επικίνδυνα φοβικά σύνδρομα που υπόγεια αποσαρθρώνουν τις κοινωνίες μας.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Ρωμιοί του Πόντου, της Πόλης και της Μ. Ασίας θυματοποιήθηκαν, επειδή στην εθνικιστική ιδεοληψία της πλειοψηφίας και των κρατούντων διέφεραν. Καταδιώχθηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και εκπατρίστηκαν ως αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς.

Η διαφορετικότητα των ανθρώπων δε θα πρέπει να οδηγεί σε κανενός είδους περιθώριο, αποκλεισμό, χλευασμό ή εκδηλώσεις βίας σε βάρος τους.

Ο σύλλογος μας θα σταθεί με αλληλεγγύη στους συνανθρώπους του που στοχοποιούνται ως διαφορετικοί στην επικρατούσα αντίληψη και καταλήγουν θύματα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας.

Στη δύστυχη αυτή θέση ίσως βρίσκονται σιωπηρά ή θα βρεθούν στο μέλλον κάποια από τα παιδιά, τους συγγενείς ή τους φίλους μας.

Τέλος, η συμμετοχή μας στην παρέλαση μπορεί να λειτουργήσει (ευχόμαστε!!) ως έμπνευση σε περισσότερα άτομα και ομάδες. Όταν ένας σύλλογος τίθεται δημόσια και θαρρετά υπέρ της δικαιοσύνης και της ισότητας, ενθαρρύνει και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Μπορούμε συνεπώς να γίνουμε παράδειγμα για την ενδυνάμωση και την ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική αλλαγή και πρόοδο.

Συνοψίζοντας, η συμμετοχή μας στην παρέλαση PRIDE είναι κάτι περισσότερο από μια εθιμοτυπική πρακτική υποστήριξης. Είναι μια ΔΕΣΜΕΥΣΗ αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και την κοινωνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ας συμμετάσχουμε με ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και το ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, γνωρίζοντας ότι συμβάλλουμε σε έναν καλύτερο, ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΣΜΟ για όλους.

Δηλώστε συμμετοχή στην ομάδα μας, υποστηρίξτε μας στις 03.08.2024 και προχωρήστε μαζί μας για έναν μέλλον ελπίδας, όπου η διαφορετικότητα είναι έμπνευση, αφύπνιση, χρώμα, φρεσκάδα και εμπλουτίζει τη καθημερινότητα και έναν ευκταίο κόσμο δημοκρατίας και ισοπολιτείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.