Crygasm: Τι είναι το κλάμα μετά τον οργασμό

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2024

Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει... κλάμα, μετά τον οργασμό; Ο όρος crygasm είναι υπαρκτός και όχι τόσο σπάνιος όσο νομίζουμε. Τι ακριβώς όμως συμβαίνει στον οργανισμό, ώστε μετά από στιγμές ευχαρίστησης να βάλει τα κλάματα;

Το crygasm υπάρχει, να είστε σίγουροι, και δεν αφορά ηλικία ή φύλο, ενώ μπορεί να μας συμβεί και μετά από αυνανισμό!

Σε έρευνα του 2020, το συμπέρασμα ήταν πως το 93% των ανθρώπων, μετά το sex, εδκηλώνει συναισθήματα.

Για παράδειγμα το 34 % των γυναικών έχει νιώσει θλίψη, το 22% των ανδρών μειωμένη ενέργεια, ενώ 1/2 εναλλαγή συναισθημάτων μετά από οpγασμό.

Το crygasm, σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζεται με βαθύτερα προβλήματα, όπως άγχος, φόβος ή κάποια στρεσσογόνα ανάμνηση, που δίνει έξτρα ψυχολογικό βάρος. 

Όπως λέγεται, κατά τη διάρκεια του οpγασμού, ο εγκέφαλος εκκρίνει ορμόνες για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τα γεννητικά όργανα, ωκυτοκίνη που ενισχύει το αίσθημα της ευχαρίστησης, και προλακτίνη που προσφέρει το αίσθημα της οικειότητας.

Σε περιπτώσεις που κάποιος βιώνει οpγασμό μετά από πάρα πολύ καιρό ή μετά από μεγαλή αποχή από συνερεύσεις τότε ο οργανισμός με τις ορμόνες που εκκρίνει προσπαθεί να αυτορυθμιστεί μετά το σοκ που περνάει και έτσι το κλάμα μπορεί να εξηγηθεί σαν εκτόνωση.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και το σύνδρομο μεταοργασμικής δυσφορίας, που οφείλεται σε παλαιότερα τραύματα, και προκαλεί λύπη, θλίψη, δυσφορία, εκνευρισμό. Παρατηρείται περισσότερο στις γυναίκες.

 Μάλιστα, 46% δήλωσαν ότι το έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά στην ερωτική τους ζωή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.