Copa America: Το ιστορικό ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι (vids)

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Ιουνίου 2024

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του παλαιότερου τουρνουά εθνικών ομάδων στον κόσμο. Ο αρχηγός της εθνικής Αργεντινής ξεπέρασε τον θρυλικό τερματοφύλακα της Χιλής, Σέρχιο Λίβινγκστον, ο οποίος είχε πετύχει το αντίστοιχο ρεκόρ, το μακρινό 1953.

Έτσι, ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του CONMEBOL Copa América. Στον χθεσινό αγώνα εναντίον του Καναδά (2-0), ο Αργεντινός έφτασε πλέον τα 35 παιχνίδια, σε... επτά εκδόσεις του τουρνουά.

Ο μύθος από την Αργεντινή ξεκίνησε για την εθνική ομάδα στον εναρκτήριο αγώνα της 48ης «έκδοσης» του τουρνουά, εναντίον του Καναδά στο Στάδιο «Mercedes-Benz», στην Ατλάντα.

Ήταν - για ακόμη μία φορά - κάτι παραπάνω από κομβικός για την ομάδα του όντας ο οργανωτής της επίθεσης της «Αλμπισελέστε» στη νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στον Καναδά για την πρεμιέρα του Copa America 2024. 

@copaamerica Lionel Andrés Messi Cuccitini, el jugador con más partidos en la historia de la CONMEBOL Copa América™️ #Copa24 #copaamerica #argentina #messi ♬ Drop Phonk - Nahz

Ο ίδιος, ωστόσο, σε προσωπικό επίπεδο δεν στάθηκε... ιδιαίτερα τυχερός ως προς τις εκτελέσεις του, χάνοντας μεταξύ άλλων ευκαιριών και αρκετά τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση της CONMEBOL σε ηλικία 20 ετών, όταν κλήθηκε από τον Άλφιο Μπαζίλε. Οι Σέρχιο Μπατίστα (2011), Ζεράρδο Μαρτίνο (2015 και 2016) και Λιονέλ Σκαλόνι (2019, 2021 και 2024) ήταν οι άλλοι προπονητές, που είχε ο μέσος από το Ροζάριο σε αυτό το τουρνουά. Στις έξι προηγούμενες διοργανώσεις, ο Μέσι κατάφερε και κέρδισε έναν τίτλο (2021), ενώ ήταν επίσης τρεις φορές φιναλίστ (2007, 2015 και 2016), μια τρίτη θέση (2019), ενώ το 2011 έφτασε στα προημιτελικά.

​Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.