Copa America-Λαουτάρο Μαρτίνες: Ο... άνθρωπος γκολ της εθνικής Αργεντινής

Metrosport Team15 Ιουλίου 2024

Η Αργεντινή είναι ξανά πρωταθλήτρια. Ένα και να καίει... Επικράτησε της Κολομβίας, χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος σημείωσε μάλιστα τον υψηλότερο αριθμό γκολ (5) για έναν Αργεντινό παίκτη στην ίδια έκδοση του CONMEBOL Copa América, τον 21ο αιώνα, ισοφαρίζοντας αυτό που έκανε ο Λιονέλ το 2016 και ο Χουάν Ρικέλμε το 2007. Η Αργεντινή κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ με τα τέρματα του συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Αργεντινός στράικερ, έφτασε έτσι τα 13 τέρματα με την «Αλμπισελέστε» σε 27 αναμετρήσεις.  Μπορεί στο Μουντιάλ να μην ήταν τόσο μεγάλη η συμβολή του στην κατάκτηση του τροπαίου, αλλά στο Copa America ήταν ο... άνθρωπος γκολ για την ομάδα του Σκαλόνι. 

  • Παρέλαβε, μάλιστα, το βραβείο του top scorer της διοργάνωσης μετά το φινάλε του μεγάλου τελικού. Δείτε το video:


  • Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γκολ ήταν το τέταρτο, που σημειώθηκε στην παράταση ενός τελικού CONMEBOL Copa América, μετά από το 1919 (με τη Βραζιλία εναντίον της Ουρουγουάης) και το 1937 (δύο από τον Ντε λα Μάτα με την Αργεντινή εναντίον της Βραζιλίας).

Επιμέλεια: Περδίκης Χρήστος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.