Copa America: Ιστορική πρόκριση ο Καναδάς, το απόλυτο η Αργεντινή

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος30 Ιουνίου 2024

Μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές ζει ο Καναδάς στο Copa America, καθώς για πρώτη φορά πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή σημείωσε το απόλυτο και συνεχίζει την πορεία της για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέχει.

Για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του ιστορία στο Copa America ο Καναδάς πανηγυρίζει την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του θεσμού, καθώς το 0-0 κόντρα στη Χιλή, του έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Καναδάς αγωνίστηκε στην αναμέτρηση για δύο αποτελέσματα και με το ισόπαλο 0-0 άφησε εκτός συνέχειας του Χιλιανούς οι οποίοι έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σουάζο με δύο κίτρινες κάρτες (12’ και 27’).

Μάλιστα έγινε παράλληλα και η πρώτη ομάδα στα 20 χρόνια η οποία ντεμπουτάρει στην τελική φάση της διοργάνωσης και καταφέρνει να προκριθεί στα προημιτελικά.

Η Αργεντινή παρ’ ότι δεν είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Λιονέλ Μέσι, κατάφερε να πάρει και την τρίτη νίκη στον όμιλό της, εξασφαλίζοντας την πρόκριση με το απόλυτο στον 1ο Όμιλο.

Οι Πρωταθλητές Αμερικής είχαν απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ που σημείωσε και τα δύο τέρματα της Αλμπιτσελέστε στο 47ο και 86ο λεπτό. Νωρίτερα οι Αργεντινοί είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το 2-0 με τον Παρέδες να χάνει πέναλτι (72’).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.