Conference League: Ξεσηκωμένοι οι Ιταλοί… «Φιορεντίνα κατέκτησε την Ευρώπη»!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος29 Μαΐου 2024

Τον αποψινό τελικό του Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια σχολιάζουν… ξεσηκωμένοι οι Ιταλοί!

Στα Μέσα της γειτονικής χώρας μεταφέρουν τη δίψα της Φιορεντίνα για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου για φέτος μετά την Αταλάντα.

Μπορεί να μην είναι πρώτο θέμα στις αθλητικές εφημερίδες της Ιταλίας, όμως ο αποψινός τελικός του Conference League αντιμετωπίζεται με ξεσηκωμό στα πρωτοσέλιδα.

Η Gazzetta dello Sport καλεί για τον αποψινό τελικό με τον Ολυμπιακό: «Φιορεντίνα κατέκτησε την Ευρώπη».

Όπως υπογραμμίζει σχετικά… «Μετά την Αταλάντα ψάχνουν και οι Βιόλα το δικό τους κατόρθωμα. Αν κερδίσουν θα έχουμε 9 ομάδες (με την Τορίνο) στα ευρωπαϊκά κύπελλα».

Στο πρωτοσέλιδό της η Corriere dello Sport περιγράφει τους Βιόλα για τον αποψινό τελικό: «Λυσσασμένη Φιορεντίνα».

Παράλληλα προτάσσει τη δήλωση του προπονητή των Τοσκωνάνων: «Ο Ιταλιάνο θέλει να μείνει στην ιστορία «Θα παίξουμε μέσα στη φωτιά»», όπως και του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ρόκο Κομίσο: «Κερδίζουμε για τον Μπαρόνε», για τον 58χρονο αδικοχαμένο CEO που πέθανε στις 19/3.

Η CdS υπενθυμίζει για τους Βιόλα: «Ο θρίαμβος στην Ευρώπη λείπει από το 1961. Ο τελευταίος τίτλος έφτασε πριν από 23 χρόνια».

Από πλευράς της η Tuttosport υπογραμμίζει: «Φιορεντίνα με καρδιά!».

Παράλληλα μεταφέρει την… Πανιταλική δήλωση του Βιντσέντζο Ιταλιάνο: «Νίκη επίσης για να δώσουμε στην Ιταλία μια επιπλέον ομάδα στην Ευρώπη και μια χαρά στους φίλους μας από την Τορίνο».

Η Quotidiano Sportivo αναφέρεται επίσης στο ίδιο θετικό σενάριο για την Ιταλία, σύμφωνα με το οποίο αν κερδίσει το Conference League η Φιορεντίνα, θα βγει στην Ευρώπη και η 9η της κατάταξης, Τορίνο: «Η νύχτα των «βιόλα» το ιταλικό όνειρο».

Οι Ισπανοί με τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ!

Ο τελικός του Conference League βρίσκεται στα πρώτα θέματα των αθλητικών εφημερίδων και στην Ισπανία, λόγω κυρίως της παρουσίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και του Βιθέντε Ιμπόρα που φιγουράρουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Η MARCA σημειώνει στην αναφορά της για τον τελικό Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: «Ο Μεντιλίμπαρ διεκδικεί το Conference League για να ανέβει στον Όλυμπο».

Η Mundo Deportivo αναφέρει: «Ο Μεντιλίμπαρ στον τελικό του Conference ψάχνει περισσότερη δόξα».

Πρωτοσέλιδο θέμα στη Super Deporte είναι η συνέντευξη του Βιθέντε Ιμπόρα ο οποίος δηλώνει: «Θέλω να πάρω το Conference και να επιστρέψω στη Λεβάντε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.