Αυτή είναι η Χάιντουκ που βλέπει στο... βάθος ο ΠΑΟΚ!

Χάρης Εμμανουηλίδης24 Ιουλίου 2023

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League τη Χάιντουκ Σπλιτ, αν ο Δικέφαλος ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με τους «ασπρόμαυρους» να βρίσκουν μπροστά τους έναν παλιό τους γνώριμο από τα ελληνικά γήπεδα, τον Μάρκο Λιβάγια, που πλέον αποτελεί βασικό στέλεχος των Κροατών.

Η ομάδα από το Σπλιτ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της χώρας της, πίσω από τη Ριέκα, την οποία είχε αντιμετωπίσει παλαιότερα ο Δικέφαλος, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε και το Κύπελλο Κροατίας και βάσει στοιχείων αποτελεί τη δυσκολότερη αντίπαλο που θα μπορούσαν να συναντήσουν μπροστά τους οι Θεσσαλονικείς.

Στο ρόστερ των Κροατών υπάρχει και ο νεαρός ταλαντούχος κεντρικός αμυντικός, Λούκα Βούσκοβιτς, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία φτάνει στα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι μόλις 16 ετών! Η Κροατική ομάδα έχει ήδη αγωνιστικό ρυθμό από επίσημα παιχνίδια, καθώς το πρωτάθλημα της έχει ξεκινήσει ήδη, με το σύνολο του Ιβάν Λέκο να έχει επικρατήσει της Ντινάμο Ζάγκρεμπ του Γιόσιπ Μίσιτς, στην πρώτη αγωνιστική με 1-2 εκτός έδρας.

Σε επίπεδα τίτλων, έχει  πανηγυρίσει 6 πρωταθλήματα Κροατίας, 8 Κύπελλα Κροατίας, 5 Σούπερ Καπ, 9 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας και 9 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, κατά το παρελθόν.

Το αστέρι

Αστέρι της ομάδας είναι αδιαμφισβήτητα ο Μάρκο Λίβαγια , με τον Κροάτη στράικερ να είναι και ο αρχηγός , ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε 42 συμμετοχές με 21 γκολ και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, ο 29χρονος ξεκίνησε δυναμικά και την τρέχουσα χρονιά με γκολ απέναντι στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η χρηματιστηριακή του αξία μάλιστα φτάνει στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο προπονητής


Προπονητής των Κροατών ο επίσης γνώριμος του ΠΑΟΚΙβάν Λέκο, καθώς διετέλεσε βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ κατά την παρουσία του στην άκρη του πάγκου των Θεσσαλονικέων τη σεζόν 2015-16. Αγαπημένο του σύστημα είναι το κλασσικό 4-2-3-1, ενώ σε 23 παιχνίδια με τη Χάιντουκ έχει 15 νίκες, 5 ήττες και 3 ισοπαλίες.

Η έδρα

Έδρα της Χάιντουκ είναι το Στάδιο Πόλιουντ, με συνολική χωρητικότητα 34.183 θέσεις, μετρώντας 34 χρόνια ζωής στην συνοικία Πόλγιουντ, η οποία ανήκει στην περιφέρεια της πόλης Σπίνουτ.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.