Conference League: «Κατάρα» για Φιορεντίνα στα ιταλικά πρωτοσέλιδα, πανηγυρίζουν οι Ισπανοί

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος30 Μαΐου 2024

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει το Conference League κερδίζοντας 1-0 τη Φιορεντίνα στο γήπεδο της ΑΕΚ, με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας να αντιμετωπίζεται… διαφορετικά ανά την Ευρώπη.

Στην Ιταλία τα πρωτοσέλιδα αναφέρονται στην «κατάρα» της Φιορεντίνα που έχασε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό, οι Ισπανοί πανηγυρίζουν για τον Μεντιλίμπαρ και οι Πορτογάλοι για τους συμπατριώτες τους στον Ολυμπιακό…

Την… κατάρα της Φιορεντίνα που για δεύτερη σερί σεζόν φτάνει στον τελικό του Conference League, αλλά βλέπει τους αντιπάλους της να πανηγυρίζουν, υπογραμμίζουν οι ιταλικές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους μια ημέρα μετά τον τελικό του Conference League στην Αθήνα.

Η Gazzetta dello Sport αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της: «Στοιχειωμένο κύπελλο» και σημειώνει: «Η κοροϊδία της Φιορεντίνα. Στην Αθήνα οι Βιόλα έχασαν ξανά το Conference, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο 116’».

Στο πρωτοσέλιδό της η Tuttosport χαρακτήρισε αμφισβητούμενο το γκολ του Ελ Κααμπί υπογραμμίζοντας: «Δάκρυα Βιόλα, γειά σου Τορίνο» αναφερόμενη και στο έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο που χάθηκε για την Ιταλία και τονίζει για το γκολ που έκρινε τον τελικό: «Αμφισβητούμενο το γκολ του Μαροκινού Ελ Κααμπί στο 116’, το Conference στον Ολυμπιακό». Παράλληλα κάνει αναφορά και στους χαμένους τελικούς για τους Βιόλα: «Άλλος ένας καταραμένος τελικός για τη Φιορεντίνα: Αποτρόπαια κοροϊδία στην παράταση. Ο Ιταλιάνο κλείνει ξανά με δάκρυα».

Η Corriere dello Sport στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει: «Καταραμένοι Βιόλα. Η Φιορεντίνα χάνει ακόμη έναν τελικό Conference». Η εφημερίδα υποστηρίζει πως υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Μιλένκοβιτς στη φάση του γκολ: «Απίστευτο στην Αθήνα: Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση με γκολ στο 116ο λεπτό. Στη φάση έγινε φάουλ στον Μιλένκοβιτς, αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν το είδαν» και αναφέρεται στη νέα ήττα του Ιταλιάνο: «Νοκ άουτ για δεύτερη χρονιά ο Ιταλιάνο».

Τέλος η Quotidiano Sportivo αναφέρει: «Η Φιορεντίνα κλαίει ελληνικά».

Πανηγύρισαν οι Ίβηρες!

Στην Ισπανία είχαν πάρει θέση υπέρ του Ολυμπιακού και του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ οι εφημερίδες και την παραμονή του τελικού. Οι Ίβηρες πανηγύρισαν και για τους Πορτογάλους των «ερυθρόλευκων» που σήκωσαν την κούπα.

Η MARCA γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ, βασιλιάς της Ευρώπης. Ο Κάαμπι του έδωσε τον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό του τίτλο, τον πρώτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Iborra έχει ήδη πέντε».

Από πλευράς της η Mundo Deportivo έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδό της: «Ο Μεντιλίμπαρ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη δόξα» και η Super Deporte αναφέρει: «Ιμπόρα και Μεντιλίμπαρ βασιλεύουν στην Αθήνα».

Αναφορά στον τελικό και τη νίκη του Ολυμπιακού κάνει και η πορτογαλική O Jogo που σημειώνει για τους Κάρμο, Ποντένσε, Τσικίνιο, Όρτα και Ζοάο Καρβάλιο: «Ελληνικό γλέντι με πορτογαλική γεύση».



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.