Conference League-Αντίπαλος ΠΑΟΚ: Η «ακτινογραφία» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου23 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί στις 7 και 14 Μαρτίου με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπως έβγαλε σήμερα (23/2) η κληρωτίδα στη Νιόν. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί εκτός έδρας και ο δεύτερος στην Τούμπα.

Ποια είναι η αντίπαλος του Δικεφάλου

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ του γνώριμου, Γιόσιπ Μίσιτς, ξεκίνησε την φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τα προκριματικά του Champions League, όπου έμεινε εκτός συνέχειας από την ΑΕΚ, με μία ήττα (1-2) και μία ισοπαλία (2-2) στην OPAP Arena. 

Η πρόκριση αφιερώθηκε στον Μιχάλη, φίλο της Ένωσης, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε χάσει την ζωή του μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν.

Από εκεί και πέρα, έπεσε τα πλέι οφ του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας. Παρότι είχε κερδίσει με 3-1 στο πρώτο ματς, έχασε με 4-1 στη ρεβάνς και αποχαιρέτησε και αυτή την διοργάνωση.

Στον όμιλό της στο Conference League τερμάτισε 2η, πίσω από την Βικτόρια Πλζεν, με απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ήττες, αφήνοντας εκτός την Μπαλκάνι και την Αστάνα.

Στα πλέι οφ του Conference League πέτυχε μεγάλη πρόκριση επί της Μπέτις, με νίκη (0-1) στην Ισπανία και ισοπαλία (1-1) στην Κροατία.

Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση με 44 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Ριέκα, έχοντας, όμως, έναν αγώνα λιγότερο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δύναμη του κροατικού ποδοσφαίρου, με 24 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα. Αγωνίζεται στο 35.000 θέσεων «Μάκσιμιρ», στην πρωτεύουσα της Κροατίας.

Έχασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές

Από το καλοκαίρι και μετά έχασε κάποιους σημαντικούς παίκτες. Ο βασικός της τερματοφύλακας και γκολκίπερ της εθνικής Κροατίας, ο Λιβάκοβιτς, αποχώρησε για την Φενέρμπαχτσε ενώ ο στόπερ, Σούταλο, για τον Άγιαξ. Το Ιανουάριο παραχώρησε και τον κεντρικό χαφ της, τον Λιούμπισιτς, στην ΑΕΚ.

Η χρηματιστηριακή της αξία εκτιμάται στα 70 εκατ. ευρώ, με πιο ακριβό της παίκτη τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, Μάρτιν Μπατούρινα, ο οποίος κοστολογείται στα 18 εκατ. ευρώ. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής της την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι ο Μπρούνο Πέτκοβιτς, ο οποίος μετρά 14 γκολ και επτά ασίστ σε 28 παιχνίδια.

Ο Μίσιτς έχει καταγράψει φέτος 35 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να σκοράρει.

Ο προπονητής

Προπονητής μετά την απόλυση του Ιγκόρ Μπίσκαν, έπειτα από τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, είναι ο Βόσνιος Σεργκέι Γιακίροβιτς με θητεία κυρίως στην Κροατία, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στη Βοσνία με την Ζρίνσκι Μόσταρ την σεζόν 2021-2022.

Την είχε αντιμετωπίσει και το 2010

Ο ΠΑΟΚ είχε βρει απέναντί του την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το 2010, σε όμιλο του Europa League. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 1-0 στην Τούμπα με τέρμα του Βλάνταν Ίβιτς και έπαιξε τα «ρέστα» του για πρόκριση στην Κροατία, στο ματς του δευτέρου γύρου. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 60ο λεπτό με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και άνοιξε τον δρόμο για την παρουσία της ομάδας στους «32» της διοργάνωσης.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της φετινής πορείας της Ντινάμο Ζάγκρεμπ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.