CIES: Ο Κουλιεράκης είναι ο «Έλληνας Μπονούτσι»

Κωστής Παναγιώτου18 Νοεμβρίου 2023

Το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών (CIES) παρουσίασε μια έρευνα, η οποία με βάση στοιχεία από το Wyscout παρουσίασε δέκα ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο ηλικίας κάτω των 21 ετών που το αγωνιστικό τους προφίλ ταιριάζει σε εκείνο του Λεονάρντο Μπονούτσι.

Το CIES χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο ώστε καταλήξει στους δέκα παίκτες παγκοσμίως που μοιάζουν στον Ιταλό κεντρικό αμυντικό, σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς και τα στοιχεία του Wyscout. Σε αυτή τη λίστα και μάλιστα στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κουλιεράκης!

Πρώτος στη λίστα είναι ο Ουσμάν Ντιομαντέ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ ακολουθούν οι Ρόμπερτ Ρενάν της Ζενίτ, Τζόρελ Χάτο του Άγιαξ, Λούκας Μπεράλντο της Σάο Πάουλο και ο Κώστας Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός είναι ο πέμπτος πιο ταιριαστός στόπερ σε όλο τον κόσμο που το αγωνιστικό του προφίλ ταιριάζει με εκείνο του Μπονούτσι. Η σύγκριση του παίκτη του ΠΑΟΚ με τον πρώην αμυντικό της Γιουβέντους είναι αν μη τι άλλο κολακευτική για τον 19χρονο.


Ο Κουλιεράκης φέτος μετράει 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει τρία τέρματα. Έχει αγωνιστεί σε έξι αναμετρήσεις στην Super League, πέντε ματς στα προκριματικά του Conference League και έχει φορέσει τη φανέλα βασικού και στα τέσσερα παιχνίδια των ομίλων του Conference.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.