Χρήστος Ζαφείρης: Το wonderkid της Νορβηγίας, που επέλεξε την Εθνική μας

Metrosport Team28 Αυγούστου 2024

Ο Χρήστος Ζαφείρης και η Νορβηγική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστοποίησαν πως ο 21χρονος μέσος επέλεξε την Εθνική Ελλάδας για να εκπροσωπεί. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όσους είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν με την Σλάβια Πράγας, εκεί όπου τον χαρακτηρίζουν... wonderkid!  

Ο 21χρονος μέσος είναι λίγο πολύ άγνωστος στο ευρύ ελληνικό κοινό, ωστόσο, έχει ήδη «φτιάξει» το όνομά του στην Ευρώπη και μάλιστα το ειδικό σε θέματα αξιολόγησης παικτών, Transfermarkt, τον κοστολογεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ! Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου 2003 και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 9 ετών, ωστόσο, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένειά του, στη Νορβηγία.

Το όνειρο για να παίξει ποδόσφαιρο δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Έκανε περάσματα από τις ακαδημίες των Βαλερένγκα, Λίλεστρομ και Φόρνεμπου, για να επιστρέψει στη Βαλερένγκα, όπου και καθιερώθηκε στη θέση του κεντρικού χαφ. Ξεκίνησε να παίζει στις μικρές εθνικές της Νορβηγίας και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2020 με την Γκρόρουντ στη δεύτερη κατηγορία.

Το 2022 τον απέκτησε η Χάουγκεσουντ, με την οποία έκανε τρομερή σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Νορβηγίας (32 συμμετοχές, 5 γκολ, 5 ασίστ) και μπήκε στο μάτι της Σλάβια Πράγας.

Τον Γενάρη του 2023 η ομάδα κατέβαλε 3,2 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, μετατρέποντάς τον έτσι στην τρίτη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της.

Με τη φανέλα των Τσέχων πρόλαβε να καταγράψει 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, σημειώνοντας ένα γκολ, ενώ «σέρβιρε» και τέσσερις ασίστ. Όλα τα παραπάνω τον έφεραν στην 47η θέση στη λίστα για το Golden Boy.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει κατακόρυφα τις μετοχές του από το 1,5 εκατ. στα 7 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με το Transfermarkt) μέσα σε 1,5 χρόνο. Διάστημα κατά το οποίο μετράει 63 συμμετοχές με 6 γκολ και 8 ασίστ!

Ένα τέτοιο ταλέντο δεν θα μπορούσε να πάει… χαμένο και η Ελλάδα φρόντισε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τον πείσει να επιλέξει τη χώρα όπου γεννήθηκε για να την εκπροσωπήσει στο διεθνές στερέωμα. Η ΕΠΟ κατάφερε τελικά να τον πείσει, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον έχει στη διάθεσή του από τον Οκτώβρη για τα ματς με Αγγλία και Ιρλανδία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.