Χρήστος Τζόλης, η αποθέωση: «Το wonderkid από τη Θεσσαλονίκη»

Δημήτρης Μπασμπαρέλας03 Οκτωβρίου 2024

Το πρώτο του γκολ στο Champions League πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης και μάλιστα ήταν κομβικό, αφού έδωσε τη νίκη στην Κλαμπ Μπριζ, μέσα στην έδρα της Στουρμ Γκρατς (1-0). Ο 22χρονος Έλληνας αναδείχθηκε, μάλιστα, MVP της αναμέτρησης στην 150η του συμμετοχή ως επαγγελματίας και δεν μπόρεσε φυσικά να κρύψει τον ενθουσιασμό του!

«Τρελό γκολ, ίσως το καλύτερο της ζωής μου»

«Είναι απίθανο. Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα… Φανταστικό, έτσι;», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Τζόλης κατά την παραλαβή του βραβείου ως MVP της αναμέτρησης. «Ήταν ένα τρελό γκολ! Είχα ένα τέλειο πρώτο άγγιγμα. Περίμενα τη βαθιά μπαλιά. Ο αμυντικός δεν μπορούσε να κόψει. Εγώ, συνέχισα να τρέχω με την μπάλα... Είδα τη γωνία και σούταρα. Πραγματικά προσπαθούσα να το κάνω έτσι και στην προπόνηση. Ήταν το τέλειο αποτέλεσμα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος», συμπλήρωσε ο 22χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής, για να προσθέσει: «Ίσως ήταν το καλύτερο γκολ της ζωής μου».

«Είναι καταπληκτικό συναίσθημα! Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο και φυσικά για τη νίκη στον αγώνα. Είναι πολύ ωραίο να κερδίζεις έναν δύσκολο αντίπαλο. Πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο Champions League, οπότε ήταν μια τέλεια βραδιά», δήλωσε λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα της UEFA. Όπως είπε και ο ίδιος; Έβλεπε το τρόπαιο του MVP στο FIFA και πλέον έγινε δικό του στην πραγματικότητα.

«Είναι… τούμπανο»

Η εμφάνιση του Χρήστου Τζόλη και το γκολ, που σημείωσε, δεν πέρασαν απαρατήρητα ούτε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Ώρα Ελλάδα» στο Open, που σχολίασαν σχετικά για το θέμα.

«Μπράβο του. Έβαλε γκολάρα, παικταράς Έλληνας. Τον είχα καψούρα, όταν ήταν στον ΠΑΟΚ. Ταχυδύναμος, φοβερός, με σπριντ, ντρίπλα, τελείωμα και με τραυματισμό, έτσι; Επανήρθε και είναι… τούμπανο.


Έχει θρασύτητα, δεν μασάει. Όταν η πολιτική των ομάδων, είναι να αναδεικνύει ταλέντα, ελληνόπουλα, αποδεικνύεται ότι βγαίνει. Βγαίνουν ταλέντα», ήταν ορισμένα από τα σχόλια, που ακούστηκαν στην εκπομπή, για την παρουσία του Τζόλη στο ματς με τη Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία.

Η αποθέωση

Εγκωμιαστικά ήταν και τα σχόλια του προπονητή του, μετά το φινάλε της αναμέτρησης. «Δεν έχει να κάνει μόνο με το γκολ, που σημείωσε. Όχι μόνο διέπρεψε επιθετικά, αλλά έκανε όλα του τα καθήκοντα και αμυντικά. Είναι πραγματική ευχαρίστηση για έναν προπονητή να έχει τέτοιο ποδοσφαιριστή έξω στο γήπεδο», τόνισε ο 44χρονος προπονητής του Τζόλη, Νίκι Χάγεν.

  • Τι είχε δηλώσει, όμως, ο Τζόλης πριν από το παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς;

«Αισθάνομαι καλά στο σύστημα της ομάδας, μολονότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δείτε τον καλύτερο Χρήστο. Δεν είναι μόνο νέα η ομάδα για μένα, αλλά και η διοργάνωση τα γκολ θα έρθουν. Η ομάδα με εμπιστεύεται, όμως από την άλλη πλευρά θέλω να βοηθήσω επίσης δεν κάτι για το οποίο ανησυχώ. Παίξαμε σε υψηλό επίπεδο κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αξίζαμε περισσότερα. Θα πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί».


«Wonder kid από τη Θεσσαλονίκη»

Συν τοις άλλοις, το βελγικό περιοδικό «Nieuwsblad.be» αποτυπώνει τη χαρά των ποδοσφαιριστών της Κλαμπ Μπριζ μετά το χθεσινό νικητήριο γκολ, με το απόσπασμα: «Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Champions League, χάρη στο wonder kid από τη Θεσσαλονίκης». Σύμφωνα, μάλιστα, με το σχόλιο στην ιστοσελίδα της UEFA από τον… τεχνικό παρατηρητή του ματς; «Ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Κλαμπ Μπριζ. Έδειξε αποφασιστικότητα και σφράγισε τον αγώνα με ένα λαμπρό χτύπημα. Μία στιγμή μαγείας του Τζόλη, χάρισε τη νίκη στην Μπριζ», ήταν επίσης κάποια από τα όσα καταγράφηκαν.


Το 4ο φετινό τέρμα

Για τον Τζόλη ήταν το 4ο φετινό τέρμα με τη φανέλα της Μπριζ. Έχει σημειώσει δύο γκολ στο Πρωτάθλημα σε εννιά συμμετοχές (στις οκτώ αγωνίστηκε μάλιστα ως βασικός). Και στα δύο παιχνίδια, όπου σκόραρε ο Τζόλης, η Μπριζ κατέκτησε το τρίποντο, όπως έγινε και χθες στο Champions League, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έβαλε γκολ και στο Super Cup του Βελγίου, αλλά σε εκείνο το ματς η Μπριζ έχασε 2-1 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

  • Απολαύστε υπεύθυνα… Το γκολ του Χρήστου απ’ όλες τις λήψεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.