Χρήστος Πετρίκογλου: Ποιος είναι ο ποδηλάτης που κάλυψε την απόσταση Αυστρία-Ελλάδα

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Ο Χρήστος Πετρίκογλου, είναι ο ποδηλάτης, ο οποίος ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου από την Αυστρία, όπου ζει και εργάζεται, με προορισμό την Ελλάδα, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τα αδέσποτα σκυλιά της Σπάρτης.

Όπως είπε ο ίδιος, σεφ στο επάγγελμα, η διαδρομή που ακολούθησε είναι περίπου 2.800 χλμ., μέσω χωρών των Βαλκανίων, και την αφιερώνει στις προσπάθειες του Δήμου Σπάρτης και του «Smart Paws – Save A Stray» να βοηθήσουν τα αδέσποτα.

Έχοντας φτάσει με το ποδήλατό του στη Σπάρτη, ο Χρήστος Πετρίκογλου έφτασε στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και, αμέσως μετά, επισκέφτηκε το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, στην Αγία Κυριακή. Ο ίδιος δεν είχε πριν καμία σχέση με τη Σπάρτη, την αγάπησε όμως, όπως είπε, μέσω των ανθρώπων της και των ζώων.

Η κα Έφη Ασλανίδου, υπεύθυνη του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, δήλωσε συγκινημένη με τη δράση αυτή και είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο εκ μέρους και της τοπικής κοινωνίας.

«Δούλευα με έναν φίλο μου μάγειρα στην Αυστρία που έκανε μια απόσταση και πήρα έμπνευση από αυτό. Έτσι σκέφτηκα να έρθω στην Αυστρία με το ποδήλατο. Έχω σκεφτεί να έρθω με το αμάξι αλλά σκέφτηκα ότι με το ποδήλατο θα είχε πιο πολλή πλάκα. Είναι κουραστικό αλλά είναι ωραίο. Μόνος μου το κάνω αυτό, δεν έχω βρει παρέα», είχε δηλώσει τον περασμένο Αύγουστο στο MEGA ο Χρήστος Πετρίκογλου.

«Θέλω να υλοποιήσω έναν νέο σκοπό, και ερχόμενος στην Ελλάδα από τα Βαλκάνια, ό,τι μαζευτεί, αν μαζευτεί κάτι, να το δώσω σε έναν οργανισμό είτε με ζωάκια είτε όχι, δεν έχω σκεφτεί ακριβώς. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για να μιλήσουμε για το πώς θα υλοποιήσει αυτό το πλάνο», είχε πει τότε, κάνοντας εντέλει πράξη την υπόσχεσή του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.